TARRAGONA 21

Imatge del Nou Estadi. Foto: Nàstic

L’Ajuntament de Tarragona decidirà demà -abans que es disputin les competicions nacionals d’aquest cap de setmana- si permet que els equips del Nàstic, CBT, ADT i Vòlei Sant Pere i Sant Pau puguin jugar amb públic a casa seva. Menys el Nàstic, que juga a Barcelona, tots ho faran a Tarragona. Els grana s’estrenaran al Nou Estadi el cap de setmana següent contra el Badalona.

Aquesta tarda de dimecres representants dels quatre equips han mantingut una reunió telemàtica amb la consellera municipal d’Esports, María José López, i el director del Patronat Municipal d’Esports, Ramon Cuadrat, on han exposat el seu parer, favorable a la presència de públic, però amb matisos. La reunió ha acabat sense una resolució en ferm perquè el consistori, un cop escoltats els arguments dels clubs, ha convocat una nova reunió per aquest dijous a les 8.00 hores del matí. La intenció és presentar una resposta definitiva després de fer una valoració interna.

El representant del Nàstic ha defensant fermament que es pugui jugar amb públic, donada l’assistència que té el Nàstic i la repercusió econòmica que implica, i més en la situació econòmica actual, mentre el del CBT s’ha mostrat més indiferent donat que al pavelló del Serrallo solen assistir majoritàriament els socis i per tant, la repercusió en taquilla ‘no és important’, ha destacat el seu president, Jacint Rodríguez, a Tarragona21.

El Nàstic considera que donada la situació legal a dia d’avui es poden disputar partits a l’aire lliure amb una aforament del 30%, segons marca la Secretaria General de l’Esport i el Govern central, sempre seguint les mesures de protecció i distanciament social. Ara bé, els equipaments esportius dels quatre equips són municipals i per tant, la decisió final és del consistori.

D’altra banda, el president del Vòlei Sant Pere i Sant Pau, Alfonso Periáñez, acatarà la decisió que prengui l’Ajuntament tot i que considera que les mesures de protecció del club són suficients per acceptar públic: ‘Tenim un aforament de 500 espectadors i l’hem reduït a 120, fem controls d’accessos i tenim les grades marcades’, apunta. Aquest cap de setmana s’enfronta al Benidorm, que només podrà portar deu persones a les grades si finalment es permet l’accés de públic.

El president de l’ADT, Robert Hernández, ha estat més crític ja que considera que ‘el Patronat Municipal d’Esports ens ha traslladat la responsabilitat a nosaltres i a més, a tres dies dels partits’. Defensa l’accés del públic, però entendria que es decretés el contrari.

J. Garcia