TOTS 21

Celebració dels grana després de la victòria a Reus. Foto: Nàstic

Diuen que va ser un mariscal polonès de Napoleó el que va utilitzar per primer cop la frase “la millor defensa és un bon atac”, frase que més tard ha sortit dels termes purament militars i s’ha utilitzat habitualment en el món del futbol.
El Nàstic de Vicente Moreno compleix perfectament els cànons marcats pel mariscal napoleònic i assumeix tot i els seus problemes amb el gol, que el fet de tenir la pilota i jugar bona part del partit en camp contrari serveix per ser el segon equip menys golejat de primera, segona i tota segona B amb només quatre gols encaixats.
Els grana presenten el mateix número de gols en contra que el Reial Múrcia del grup I de la Segona B i que el Barça a primera divisió, tot i que els de Luis Enrique han jugat una jornada menys.
L’únic equip que supera als tarragonins és l’UCAM Múrcia, el líder del grup IV de la segona B ha encaixat només tres gols en aquestes primeres onze jornades de competició.

Pinya clàssica de la plantilla grana Foto:Nàstic

El futbol vistós de l’equip de Vicente Moreno, sobretot quan juga a casa, demostra que el bon gust pel joc atractiu no ha d’estar estretament relacionat amb una alegria defensiva que sovint debilita els equips.
És cert que el poder ofensiu i golejador que demostren conjunts com el Reial Madrid a primera amb trenta-set gols a favor et permet el luxe d’encaixar-ne nou, gairebé un per jornada, i seguir dominant la competició.
El Nàstic de Vicente Moreno però s’allunya d’aquest encert golejador dels blancs i s’apropa a un equip que dosifica a la perfecció les seves carències i aconsegueix potenciar les pròpies virtuts.
Moreno sembla que ha trobat un onze que ja ha repetit les dues darreres jornades i que es planteja tornar a fer servir per la visita que el Nàstic farà aquest dissabte a la ciutat esportiva Dani Jarque per a jugar davant l’Espanyol B.
Els grana ja han conegut també que el pròxim partit a casa davant del Saragossa B el jugaran diumenge 16 a les cinc de la tarda ja que serà emès per la Televisió de Catalunya.