TARRAGONA 21

Un dels intèrprets, durant l'actuació

El proppassat dissabte, 22 de novembre, es va celebrar el Dia de la Música en honor a la seva patrona Santa Cecília. ‘Músics-Escola de Música de Roda de Berà’ va voler unir-se a aquesta celebració i va organitzar una conferència audició a la planta baixa del casal cultural Les Monges. Van ser dos alumnes de l’escola els encarregats d’obrir l’acte amb la interpretació d’un tema a piano i violí.

Seguidament, Encarnita González, directora del centre Intelment i entrenadora de la ment i el lideratge va oferir la conferència “Els beneficis de l’aprenentatge musical pel nostre cervell”.

González va explicar la importància de la música per al nostre cos i com ens pot traslladar a records, com pot despertar sentiments, tranquil·litzar-nos, pel seu efecte a nivell neuronal. Entre els beneficis que té la música Encarnita va destacar la millora de la salut, l’augment de la sensibilitat, el seu potencial com a relaxant, o com el cervell dels músics desenvolupen una sincronia que en d’altres activitats no desenvoluparia. Tenint en compte aquest últim punt va parlar sobre els avantatges que tenen els infants que comencen des de ben petits a estudiar música i com en ells els dos hemisferis, el racional (esquerre) i el creatiu (dret) es potencien mútuament i els condueixen a un millor equilibri.

A la celebració d’aquesta diada hi van assistir els regidors de l’equip de Govern Josep M. Marco i Llorenç Miró.