.

.

TOTS 21

Milers de persones, unes 6.000 segons la Guàrdia Urbana, s’han concentrat aquest dilluns al vespre a la plaça de la Font de Tarragona per rebutjar la sentència del Tribunal Suprem.

Durant la protesta representants de l’ANC i Òmnium han rebutjat les condemnes dels dirigents de les entitats i dels polítics independentistes i han cridat a la mobilització dels ciutadans, que han respost amb el crit de “No tenim por!”. Uns pilars dels Xiquets, de la Jove i dels Pataquers de la URV han tancat la concentració mentre es cantava els Segadors. La concentració s’ha transformat en una manifestació que ha recorregut la Rambla Vella i l’avinguda d’Estanislau Figueras fins a la plaça Imperial Tarraco.

Imatge de la manifestació de la plaça de la Font

Imatge de la manifestació de la plaça de la Font

Davant de la subdelegació del govern espanyol els manifestants han fet sentir el seu malestar per la sentència. En aquest punt s’han cremat cartrons amb imatges del rei Felip VI, del rei emèrit Joan Carles, del coronel de la Guàrdia Civil Diego Pérez de los Cobos i del Tribunal Suprem i del magistrat Manuel Marchena. “Aquest edifici serà una biblioteca!”, han cantat els concentrats.

Tot seguit, milers de manifestats s’han desplaçat cap a l’N-240 a l’altura de Sant Pere i Sant Pau i s’han mogut fins a l’A-7, que ha quedat tallada per tercera vegada aquest dilluns cap a tres quarts de deu de la nit. Alguns centenars de manifestants han enfilat l’A-27 amb la intenció d’arribar al peatge de l’AP-7.

Els concentrats a l’A-7 a l’entrada de Tarragona han aixecat la protesta poc abans de les vuit del vespre d’aquest dilluns, després d’haver-hi estat durant una hora aproximadament. El centenar de persones concentrades han decidit abandonar l’acció i s’han dirigit pels vorals de la carretera cap a la plaça de la Font de la capital tarragonina, on a les vuit hi havia convocada una altra concentració de rebuig igual que a centenars de municipis catalans.

Durant l’acció de protesta a la carretera hi ha hagut escenes de tensió quan alguns conductors i els manifestants s’han enfrontat verbalment i s’han insultat mútuament. En un cas els Mossos han arribat a prendre les claus del cotxe a un conductor, perquè semblava que volia arrencar malgrat el tall del centenar de persones. Durant la concentració, crits com ara ‘Vosaltres, feixistes, sou els terroristes’. Un parell de persones als accessos de la carretera han penjat en uns fanals banderes espanyoles.
ACN