.

.

TOTS 21

Un moment del popular sopar de germanor

La Pobla ha acomiadat la seva Festa Major d’hivern, i ho ha fet amb un seguit d’actes englobats en un cap de setmana llarg, que va donar inici el passat divendres, 2 de febrer, dia de la Mare de Déu del Lledó. L’activitat festiva va començar al punt del migdia amb la solemne missa, que va comptar amb una notable assistència tota vegada que l’església parroquial es va omplir d’assistents.

Tots ells, junt amb altres veïns i veïnes del poble, van gaudir a continuació de la cercavila amenitzada per Bangaluru, que va recórrer els carrers de La Pobla tot representant el festival dels colors de Punjab, la celebració de la primavera hindú.

Aquesta cercavila va portar els seus assistents fins al Pavelló, on va tenir lloc el tradicional vermut popular. Aquest és un dels actes més arrelats i imprescindibles de la Festa Major d’hivern a La Pobla, tal i com demostra l’elevada participació registrada en un vermut que, com de costum, va
estar amenitzat en directe per la Cobla de Reus i per una ballada de sardanes organitzada per l’Associació de Dones del municipi.

La cercavila festiva pels carrers del municipi

Ja a la tarda, la litúrgia va recuperar el protagonisme festiu amb la solemne processó pels carrers del poble, amb l’acompanyament musical de la Banda d’Onda i també dels molts veïns i veïnes que van donar vida a aquesta processó.

Finalment, la jornada en honor a la patrona del municipi va acabar amb el també tradicional espectacle pirotècnic, que va encendre el cel pobletà per commemorar el dia de la Mare de Déu del Lledó.

Una bella imatge de la processó

L’endemà dissabte va ser el torn per al públic familiar i, especialment, per a l’infantil, gràcies a l’espectacle titellaire “La mongetera màgica”, que va tenir lloc al Casal Cultural. També hi va haver temps per a les activitats d’exterior, amb el correfoc i els versots infantils protagonitzats pel Ball de
diables Els 7 Pecats capitals, amb la companyia de l’Au Fènix.

I per acabar el dia, novament grans i petits van trobar un punt d’interès comú amb la celebració del Sopar de germanor, que va reunir més de 600 comensals al Pavelló municipal. L’acte va comptar amb l’animació musical de l’Orquestra Strenos, en un acte que va permetre als habitants de La Pobla compartir una agradable vetllada en la qual l’Ajuntament posa a disposició dels assistents les taules, la beguda i l’animació, mentre que cada colla assistent prepara i degusta el seu propi sopar.

Així es va arribar al diumenge, 4 de febrer, darrer dia de celebracions en honor de la Mare de Déu del Lledó. La jornada amenaçava pluja i fred, per la qual cosa l’organització va decidir ajornar la disputa del segon Campionat de pàdel i de bàsquet 3×3 del Lledó. Properament, l’Ajuntament anunciarà la nova data de celebració del campionat, a través dels seus perfils a les xarxes socials.

El que no va poder impedir el mal temps va se  la 10a Trobada de vehicles clàssics, organitzada pel Club de vehicles clàssics de La Pobla i que va tenir lloc a la zona de les moreres. Molt a prop, a l’interior del Pavelló, els infants van gaudir de valent amb el parc d’inflables, inicialment previst al
Parc del Bassal però que va ser reubicat per evitar el fred i la pluja, permetent així als nens i nenes de La Pobla gaudir del darrer acte de la Festa Major d’hivern, una celebració que ha estat àmpliament seguida en tots i cadascun dels actes organitzats i que, de ben segur, serà llargament
recordada pels habitants de La Pobla.