.

Els Bombers, actuant quan es va produir l'ensfonsament

Els Bombers, actuant quan es va produir l’ensfonsament

L’Ajuntament  de Tarragona ha imposat una sanció econòmica de 150.000 euros a  la propietat del carrer Calderers 11, edifici que va patir un esfondrament el passat 5 de setembre de 2014.

A causa d’ aquest fet  i com a mesura preventiva, l’Ajuntament  va fer les gestions pertinents per acollir a  les 35 persones afectades -unes deu famílies- de sis immobles.

La despesa en concepte de reallotjament va suposar a les arques municipals un cost de 27.839 euros.  A més, els veïns van haver d’estar fora de les seves cases entre 4 i 22 dies, segons els casos. Foren desallotjats del mateix carrer del Calderers, els números 6, 8, 10 i 13, i del carrer adjacent Pere Estuves, els números 4 i 6. El pas públic pel carrer Calderers va restar tancat més d’una setmana afectant a la mobilitat de la zona. En aquells moments es va exigir al propietari que enderroqués amb urgència l’edifici.

En el decret original s’ha resolt desestimar les al·legacions presentades en representació de Tantifrasal, SL, en data 13 de gener de 2015, contra la proposta de resolució amb data 12 de desembre de 2014, i confirmar la proposta de resolució de la instructora en els seus termes.

Així, s’imposa a Tantifrasal una sanció de 150.000 euros, consistent en l’ incompliment del deure de conservació de les edificacions en condicions de seguretat. Fins a la setmana passada podien interposar recurs de reposició i a hores d’ara, exhaurit el termini podem ratificar la sanció, ja que no han presentat recurs.

Amb anterioritat als fets mencionats i des del Servei Municipal de l’Habitatge ja es va fer un ban municipal on s’advertia explícitament de la necessitat que els propietaris dels edificis en fessin un manteniment adequat. “L’Ajuntament va advertir reiteradament als propietaris de l’obligació de tenir en bon estat els edificis” afirma Victòria Pelegrin, tinent d’alcalde de Llicències. Els advertiments no foren atesos pels propietaris.

Tanmateix, cal recordar que a rel d’aquest succés, s’ha fet un important exercici d’inspecció dels edificis de la Part Alta per determinar la situació de risc potencial que poden presentar i demanar a la propietat la presa de solucions dirigides a evitar situacions de col·lapses com la que va ocórrer al carrer Calderes i, sobre tot, a garantir la seguretat dels edificis, els elements portants, estructurals i/o decoratius, cornises, voladissos i altres per impedir que puguin produir danys a les persones a la via publica o als mateixos immobles i els confrontants. En aquest sentit, es segueix treballant de forma específica a la Part Alta així com en el conjunt de la ciutat.