TOTS 21

L’empresari Andreu Rodríguez Figuerola s’ha mort aquest divendres a la tarda, als 97 anys. Nascut a Badalona (Barcelonès), l’any 1923, va estudiar peritatge industrial químic a l’Escola Industrial de Barcelona. Amb els seus germans, va engrandir el negoci iniciat als anys trenta pel pare, dedicat als dolços, la confiteria i els torrons. Va ser cofundador d’Indústries Rodríguez, empresa que va presidir durant anys i amb la qual va internacionalitzar la marca ‘Virginias’. També va estar associat a altres empreses com Big Drum Ibèrica, Coaliment Reus i DIRSA.

Andreu Rodríguez Figuerola va impulsar la Mútua Reddis i va destacar també per la seva implicació en el teixit associatiu de la nostra ciutat. Va ser president fundador de la Fundació Privada Reddis, vicepresident del Centre de Lectura i membre de la Comissió de Garanties d’aquesta entitat. A més, va estar vinculat al Consell Social de la URV, la Fundació Teatre Fortuny i la Cambra de Comerç de Reus.

El finat va ser reconegut per la Generalitat, l’any 2011, amb la Medalla Francesc Macià en reconeixement al seu mèrit en el treball.

Reusdigital.cat