.

.

TOTS 21

Una imatge de Jordi Frisach practicant el muntanyisme

La cerimònia de comiat de Jordi Frisach, veí de Cambrils de 48 anys, expresident de CDC a Tarragona, i mort dijous en accident de muntanya a Benasc, al Pirineu d’Osca, es farà aquest dissabte a les 18:30 hores al Tanatori de Tarragona, ha informat Convergència Democràtica de Catalunya. Des de les 10 del matí ja es podrà visitar el recinte.

Frisach va morir mentre feia un ràpel al costat d’un altre home de 32 anys, veí de Tarragona, que ha resultat ferit greu.

Dirigents de CDC i amics, com Jordi Sendra, es van desplaçar a Benasc. Aquest divendres al matí, el cos de Frisach es trobava encara a Benasc pendent de ser traslladat a Tarragona..

D’altra banda, Convergència Democràtica de Catalunya ha expressat aquest divendres el seu condol per la mort de l’expresident del Comitè Local, com també ho ha fet l’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, el dirigent del PP Alejandro Fernández i Iniciativa per Catalunya-Verds.

Frisach va ocupar el càrrec de president local entre els anys 2000 i 2004 i, segons la formació, sempre s’havia mantingut en actiu “en la seva militància i en el seu compromís envers la ciutat de Tarragona i Catalunya”.

CDC ha traslladat el seu condol a familiars i als membres i militants del partit i ha decidit anul·lar l’acte de tancament de la campanya ‘Ruta Pel Sí’, prevista per a aquest dissabte al migdia a Tarragona.

La formació nacionalista ha destacat la seva “participació decidida i activa en la societat civil de la ciutat” i ha recordat que formava part de nombroses associacions i entitats. Entre d’altres, va ser fundador del Club de Rugby Tarragona i va ser membre de primera hora de la Colla Jove dels Xiquets de Tarragona.

Commoció al partit

La mort sobtada ha provocat una commoció al partit, amb nombroses expressions de dolor que s’estan vehiculant a través de les xarxes socials, com la del director general d’Ocupació, Joan Aregio. Frisach va ser president local del partit en una etapa clau de govern de CiU a l’Ajuntament de Tarragona, comandat per Joan Miquel Nadal. S’ha recordat que fa un any va completar el Camí de Santiago amb Joan Aregio i Manel Sanromà.

Segons indiquen els cossos de seguretat, la caiguda s’hauria produït per una errada en el sistema que assegurava la baixada. Els fets van tenir lloc cap a dos quarts de dotze de dijous a les immediacions de l’Ibon de Llauset. Les tasques de rescat es van allargar fins a les quatre de la tarda. El ferit va ser traslladat amb diversos traumatismes a l’hospital San Jorge d’Hosca.

La zona de difícil accés on havien quedat els dos excursionistes va obligar l’helicòpter de rescat a fer una complicada maniobra per poder deixar l’equip sanitari el més a prop possible dels accidentats. Els metges no van poder fer res per la vida de Frisach. Pel que fa a l’altre home, se li va diagnosticar politraumatismes de diversa consideració al cap, el tronc i els braços, així com una possible fractura de pelvis.

Ambdós van haver de ser evacuats en diversos cicles de grua fins a l’helicòpter. El ferit va ser traslladat a l’hospital San Jorge de Benasque, mentre que el cos de Frisach es va dur al dipòsit de cadàvers d’aquesta localitat aragonesa.

Dol al Nàstic i al Rugby

El Nàstic i el Rugby Tarragona han expressat el seu sentit pèsam per la sobtada mort de Frisach en sengles comunicats oficials.  Frisach va ser conseller del Nàstic i un dels fundadors del club de rugby i el seu primer president, entre 1986 i 1988. El Rugby Tarragona també va rebre dijous una mala notícia en conèixer-se la mort sobtada del jugador veterà Joan Franco Roca. El club també ha mostrat públicament el seu condol a la família.

Iniciativa per Catalunya Verds també ha volgut fer públic el seu condol per la mort de Frisach, de qui han destacat la seva trajectòria política, així com en institucions culturals i esportives de la ciutat: “ICV lamenta profundament aquesta pèrdua, i se sent en aquests moments molt a prop dels seus familiars i amics”.