.

Capçalera de la manifestació d’UGT i CCOO que ha sortit de la plaça de la Font, després de la lectura del manifest, en direcció a la seu de la CEPTA, situada davant de l’estàtua dels Despullats.

Manifestació de l’esquerra anticapitalista que s’ha creuat amb la convocada pels sindicats majoritaris ubicada a l’altre sentit de marxa de la Rambla.

Dos esperits es manifestaven aquest migdia per Tarragona en motiu de les vagues parcial i general posades damunt de la taula en motiu del Dia Internacional de la Dona pels sindicats majoritaris i per les plataformes anticapitalistes, respectivament. Prop d’un miler de persones convocades per UGT i CCOO han participat en la lectura oficial del manifest a la plaça de la Font amb forta presència de les treballadores de la neteja (reivindiquen millors condicions laborals de cara al pròxim conveni i avui protagonitzaven una aturada general del sector), mentre que al voltant de 1.200 persones (en la seva majoria estudiants) es concentraven a la Imperial Tarraco per recórrer el centre de la ciutat en resposta a la crida de les formacions d’esquerres properes a la CUP. Els dos corrents per una mateixa causa, tot i que entesa amb molts matisos diferents, s’han creuat en paral·lel a la Rambla, cadascú en un sentit de marxa diferent i gairebé sense mirar-se, abans de confluir aquesta tarda a partir de les 19.00 hores a la manifestació unitària convocada per la plataforma 8M amb inici a la plaça Imperial Tarraco. Una cita a la qual s’hi han sumat totes les centrals sindicals i que suposarà el principal acte de reivindicació unitari de la jornada.

prop d’un miler de persones s’han concentrat a la plaça de la Font convocats per CCOO i UGT per assistir a la lectura del Manifest del Dia Internacional de la Dona.

“No tenim res a a celebrar”, afirmava amb rotunditat la responsable d’Igualtat d’UGT, Mar Vázquez, durant la lectura del manifest davant de les escales de l’ajuntament de Tarragona. Al seu voltant activistes a temps parcial o complert en reivindicació de drets laborals i de gènere. Des de diputats de diferents colots fins a regidors de Ciutadans, que han volgut afegir-se a l’acte fent mans i mànigues per no entrar en contradicció amb les consignes arribades des de la cúpula del partit. Aquest “dia de de lluita” té voluntat de ser un punt “d’inflexió” com el que va suposar “la lluita en favor de l’avortament. Llavors no ens vam aturar fins que Gallardón no va marxar”, eztivaba Vázquez exigint, juntament amb la seva companya de Comissions, Verónica Rubio,  “l’efectivitat” de les lleis per garantir la paritat salarial i la fi de la violència de gènere tant a l’executiu com a les empreses. Totes dues han aprofitant també per lamentar amb duresa la “passivitat” del govern central en la implantació de les polítiques d’igualtat. La lectura del manifest ha derivat en una marxa cap a la seu de la CEPTA davant de l’estàtua dels Despullats, amb performance final deixant empremta contra la desigualtat.

Deixant empremta contra la desigualtat, davant de la seu de la CEPTA.

Els secretaris generals d’UGT i CCOO a la demarcació, Joan Llort i Vicente Moya, recordaven que la convocatòria de la vaga de dues hores volia “visualitzar el temps que ha de treballar de més un adona per tenir el mateix salari que un home. Pensem -explicava Llort- que la societat ha de reflexionar i sortir al carrer per defensar que es dones tinguin els mateixos drets que els homes i les mateixes condicions”. En matèria de lconcret ha defensat que “els plans d’igualtat siguin obligatoris a totes les empreses, i no només a les de més de 250 treballadors”. Per la seva banda, Moya argumentava la sortida al carrer per “reclamar la fi de la bretxa salarial i de la xacra que suposen les dones assassinades per culpa de la violència de gènere. Hem fet més de 500 assembles als centres de treball i seguirem estant al carrer no només avui, sinó el 17 de març també en defensa de les pensions. No ens aturarem”.

Dades de seguiment de la vaga

Tots dos dirigents sindicals han anunciat que esperen un seguiment  de la vaga als centres de treball  del 80% en la franja de migdia. Pel que fa a dades concretes, a la Universitat Rovira i Virgili (URV) el seguiment mitjà de l’alumnat ha estat de 60%. Entre el Personal Docent i Investigador (PDI) gairebé no s’ha fet vaga i només l’ha secundat un 10% del Personal d’Administració i Serveis (PAS).

J.S.

 

 

 

/* JS para menú plegable móvil Divi */