.

.

TOTS 21

Un moment de l'acte inaugural de la Llegenda de Sant Jordi

Tal com estava previst l’Oficina de Turisme de Montblanc va adaptar els horaris i els serveis que presta habitualment per tal de poder atendre les necessitats dels milers de visitants que omplen la vila en motiu de la Setmana Medieval de la Llegenda de Sant Jordi.

Durant el primer cap de setmana de festa, el resultat ha tornat a ser “molt positiu” i milers de persones van passar per l’antiga església de Sant Francesc a demanar informació d’una festa que any rere any es converteix en el millor aparador dels atractius turístics de Montblanc, informa l’Oficina. En concret, el dissabte es van atendre 515 consultes, això són 2.145 persones. L’endemà diumenge es van atendre 225 consultes, que van representar 1.196 persones.

Una de les propostes que s’ha consolidat els darrers anys ha estat facilitar la visita a muralla en un recorregut que inclou l’accés per la torre de Sant Francesc, el passeig pel pas de ronda passant pel portal de Sant Jordi, i acabar a la torre anomenada de Pere III. Hi van passar 1.014 persones (476 el dissabte i 538 el diumenge).

Visites d’arreu del món

La Setmana Medieval de Sant Jordi atrau bàsicament públic familiar i de proximitat. Tanmateix creix el nombre de visitants que arriben d’arreu del món.

Per tal que aquest increment es consolidi l’Associació Medieval i l’Oficina de Turisme de Montblanc es coordinen per atendre delegacions de periodistes, agents de viatge, bloggers i organitzadors d’altres festes que trien la festa com a referent.

Durant el primer cap de setmana s’ha acompanyat els representants del Draak Steken, una festa al voltant de la llegenda de Sant Jordi que es fa a la població holandesa de Beesel; un grup de redactors de revistes i televisions russes que van poder gaudir de tots els actes del cap de setmana; la blogger Eva PM de ‘Donde vamos Eva?’ qui també va estar a Montblanc durant el cap de setmana; i el diumenge a la tarda, un grup de periodistes provinent de la Xina.