.

.

TOTS 21

Imatge de la peregrinació rociera. Foto: rocio.com

Imatge de la peregrinació rociera. Foto: rocio.com

Un any més, i com marca la tradició, la Casa d’Andalusia de Tarragona organitza la Romeria del Rocío. Els actes, que tindran lloc duran el dia de demà, es preveu que comptin amb la participació de milers de persones i una quarentena de carretes. Enguany serà el vint-i-sisè any consecutiu que la Casa d’Andalusia de Tarragona organitza aquest acte en honor a la verge.

Els romeros es concentraran, aquest divendres, amb els seus carruatges i cavalls al carrer Trafalgar. Al llarg del seu pas, la romeria acabarà cap a les 9 del vespre a la Canonja. El pelegrinatge recorrerà els barris d’Icomar, Riu Clar, Torreforta, la Granja, Camp Clar i Bonavista, on s’aturaran per descansar. Divendres es fa nit a la Canonja. A les set del matí de l’endemà es farà la Missa de l’Alba. Tot seguit es creuarà Vila-seca per arribar a la Pineda, cap a la una del migdia.

Dissabte, a la tarda està prevista la tradicional ofrena floral i a la mitja nit hi haurà el “Tamboriler”, una figura típica de Huelva que passarà per totes les casetes. A la una i mitja de diumenge es farà la missa rociera. Ja al vespre, la verge passejarà pel recinte per cloure amb el rosari.

La tornada està prevista per dilluns a la tarda, per la platja, sense carretes.

Podeu consultar l’afectació al trànsit, per hores, a Tarragona:

15:00 Concentració de “romeros” amb carruatges i cavalls al carreer Trafalgar. Primeres afectacions al trànsit: Tall del carrer Trafalgar.

16:15 Tall seqüencial del primer sector: passeig Independència, Pont Vell del Francolí, Carretera Vella de València i també dels voltants d’accés als punts de pas, especialment Torres Jordi entre Vidal i Barraquer i passeig Independència, Ramón y Cajal, Polígon Francolí.

16:30 Inici de Romeria des de l’església de Sant Pere del Serrallo. Els punts de tall del primer sector que encara no estiguessin tallats es tallaran en aquest moment.

16:45 Tall seqüencial del 2n sector Carretera Vella de València, Icomar i Riu Clar. També els voltants d’accés als punts de pas de la Romeria: Carretera N-340 (Carretera de València) a l’alçada d’Icomar, i tall dels accessos a _Icomar i Riu Clar des de la N-340 i la T-11 (apisonadora). Paral·lelament obertura seqüencial del trànsit en els punts del primer sector.

18:00 Tall de la primera part del tercer sector, voltants de l’Esglèsia de Torreforta especialment, carrer Francolí, Tortosa, Segarra i Francolí. Obertura del trànsit del segon sector.

18:40 Tall de la segona part del tercer sector, Tortosa, Gaià, Sant Benilde fins Riu Segre i accessos a aquests carrers.

A continuació, tall dels carrers del quart sector que inclou Sant Benilde, Riu Segre, Riu Llobregat, voltants i accessos. Obertura del segon i tercer sector per fases.

19:00 Tall gradual del cinquè sector: Des de Riu Llobregat, accessos a l’aparcament superior del mercat de Bonavista, i el carrer Vint, voltants i accessos. Obertura de tot l’anterior.

19:00 a 20:00 únicament restarà tallat l’aparcament on faran un descans / berenar els romeros.

20:00 amb antelació suficient, tall novament de tot el carrer Vint, vint-i-u, vint-i-dos, vint-i sis i carrers perpendiculars.

21:00 Arribada al terme Municipal de la Canonja: Av. Carrasco i Formiguera. Relleu per part de la Guàrdia Municipal de la Canonja i reobertura per fases del trànsit en els carrers afectats de Bonavista.