TOTS 21

Pla general de tres persones que han participat en la campanya de donació de sang i de moll d’os a Cambrils. Imatge del 2 de maig del 2020 (Horitzontal).

Mig miler de persones han donat sang i moll d’os al pavelló municipal de Cambrils (Baix Camp) aquesta setmana. L’últim dia de la campanya va coincidir amb l’aniversari de l’Adrià, un infant de sis anys, que està buscant un donant compatible de moll d’os per superar la leucèmia que pateix. Durant el mes de maig, s’han programat cinc campanyes solidàries als municipis de Reus, Les Borges del Camp, Vinyols i Els Arcs, la Selva del Camp i Vila-seca. Segons ha informat l’Ajuntament, hi ha reserves de sang per als pròxims vuit dies.

Les campanyes especials en solidaritat amb l’Adrià continuen:

4 i 5 de maig: Reus. Antic Hospital

8 de maig: Les Borges del Camp. Pavelló

13 de maig: Vinyols i Els Arcs. Pavelló

16 de maig: Vila-seca. Pavelló

18 i 19 de maig: Reus

26 de maig: La Selva del Camp

En tots els casos, per donar sang cal apuntar-se al web www.donarsang.gencat.cat. Les persones que a més de sang vulguin registrar-se com a donants de medul·la òssia han de tenir menys de 40 anys.

Per donar sang, només cal: tenir entre 18 i 70 anys, pesar 50 quilos o més, trobar-se bé de salut. En cas d’haver patit coronavirus o haver estat en contacte amb algú que l’hagi patit, esperar un mes. En cas de ser dona, no estar embarassada.

A banda d’aquestes campanyes en solidaritat amb l’Adrià, l’hospital Sant Joan de Reus i el Joan XXIII de Tarragona tenen espais de donació oberts tots els dies.

Inscripció com a donant de moll d’os

Inscriure’s al registre no implica fer una donació. La donació es realitzarà en cas que hi hagi un malalt compatible amb el tipus de medul·la òssia del donant. La probabilitat que una persona del registre sigui compatible amb un pacient és d’una entre 4.000.

Més de 10.000 persones de tot el món, 6.834 de l’Estat, s’han pogut sotmetre a un trasplantament de cèl·lules mare de la sang gràcies als donants de medul·la òssia o sang de cordó umbilical.