TOTS 21

L’alcalde de Mont-roig, Fran Morancho

El departament d’Ensenyament donarà 600.000 euros per tal que Miami Platja compti amb un institut propi a partir del curs 2017-2018. Aquesta és la principal conclusió de la reunió que van mantenir, aquest dijous, l’alcalde de Mont-roig del Camp, Fran Morancho, i el regidor d’Educació, Enrique López, amb el director general de Centres Públics, Lluís Baulenas, i la directora de Serveis Territorials d’Ensenyament a Tarragona, Sílvia Rodes.

Morancho ha explicat que la intenció del consistori és convertir el nou centre, amb un projecte i direcció pròpies, en un institut de referència per a les dues escoles de Miami Platja, l’Escola Joan Miró i l’Escola Marcel·lí Esquius. Amb tot, encara s’ha de concretar a on es traslladaran els mòduls actuals, que es troben annexos a l’Institut Joan Miró. Els diners de la Generalitat es destinaran a aquest trasllat.

D’altra banda, durant la reunió també es va tancar un acord de millora per a les instal·lacions de l’Escola Mare de Déu de la Roca, amb una inversió de 88.000 euros per part del Govern que servirà per renovar la teulada del menjador del centre educatiu. L’Ajuntament valora positivament aquesta acció i es compromet a col·laborar, «en la mesura del possible», per tal d’arranjar els principals problemes d’aquesta escola, amb gairebé 40 anys d’història. El 2009, el consistori hi va invertir 250.000 euros.

Grau mitjà d’informàtica

Una altra de les novetats educatives a Mont-roig del Camp serà l’oferta d’un grau mitjà d’informàtica, que ve a substituir el grau superior d’animació turística, que no ha omplert les places. Segons el consistori, el principal motiu és no disposar d’un grau mitjà de les mateixes característiques que faci de pont. En un futur, es valorarà la implantació d’un grau superior d’informàtica.

Altres qüestions tractades a la reunió són la creació de l’Oficina Municipal d’Escolarització (OME), que, segons el govern municipal, «permetrà controla millor el cens escolar i les fugues d’alumnes a altres localitats», i la redacció d’un projecte, elaborat conjuntament amb els pares i els centres educatius, per tal d’establir la jornada intensiva a Primària.