TOTS 21

Unes tapes que s’han ofert avui a la presentació de la ruta. Foto: Tarragona21

La cinquena edició de la ruta de Tapes de Miami Platja, que arrenca aquest cap de setmana i durarà fins al dia 28, dispara el nombre d’establiments associats.

De 17 que n’hi havia en l’edició de 2016 s’ha passat a 27, un creixement de mes del 50 per cent que segons la regidora d’Impuls Econòmic i Turisme de l’Ajuntament Mont-roig del Camp, Yolanda Pérez, es deu al creixement del públic que hi assisteix a partir de la qualitat de l’oferta gastronòmica.

El torreó del passeig Marítim ha servit per presentar avui l’actual edició. Allí s’ha fet una mostra del que es podrà degustar als 27 establiments, en un acte que ha comptat amb la presència de l’alcalde,  Fran Morancho; del president Associació d’Hosteleria de Miami Platja, Xavi Alcaide, amb el mestratge de Joan Bosch, xef del restaurant Can Bosch de Cambrils i estrella Michelin.

La tapa tindrà un preu de 2,5 euros, amb quinto o vi inclòs i se sortejarn premis. Per participar-hi, els participants hauran d’haver degustat tapes en un mínim de cinc establiments, segellant un tiquet que els restauradors els oferiran. Els premis inclouen estances d’una setmana en càmpings o una visita a la fàbrica Ambar, de cerveses, amb nit d’hotel inclosa.

Ha estat justament Joan Bosch qui ha destacat «l’alta qualiat de les tapes que ofereix la ruta», que havia nascut fa cinc anys amb una molt baixa participació i només un dia per celebrar-se, recordava al seu torn l’alcalde.

Bosch ha fet un repàs de la història de la tapa a Cambrils i com aquesta ha anat evolucionant des de les clàssiques patates i olives, i s’han convertit en una oferta molt sofisticada. Bosch ha aconsellat als restauradors el que ell practica: «Quan volem treure un plat nou, comencem a fer-ho en format tapa». El xef ha animat els restauradors «a no defallir i a seguir fent aquestes tapes tan collonudes».

L’alcalde ha qualificat «d’espectacular» la mostra de tapes que es fan avui en dia  Miami Platja. «Necessitem almenys tres dies per completar la ruta». Gent vinguda de Reus o Cambrils «parlen molt bé de les tapes de Miami, donada la seva dimensió i qualitat».

La regidora d’Impuls Econòmic i Turisme, per la seva part, ha destacat a la premsa que la ruta està pensada per a la gent de Miami Platja, els pobles del voltant i els qui gaudeixen de segona residència al municipi. En haver-se ampliat el nombre de participants també ho ha fet l’extensió territorial de la ruta, fet que permet «descobrir llocs nous».

J. Garcia