TARRAGONA 21

Foto de família dels participants a les Jornades del Pop. Foto: Tarragona21

L’acte gastronòmic per excel·lència que serveix per iniciar les Jornades Gastronòmiques del Pop a Mont-roig i Miami Platja (del 2 al 17 de juny) tindrà lloc aquest diumenge 3 de juny al Bosquet del Llastres, un espai consolidat que supleix l’antc de la platja Cristall, molt més petit i calorós.

Aquesta zona d’ombra natural de la pineda de la Punta del Riu de Miami Platja tornarà a ser l’escenari d’una diada en què es preveuen servir prop de 4.500 degustacions de pop.

Aquest ha estat també l’escenari de la tradicional fotografia de família dels restaurants participants, en un acte que ha tingut lloc aquest matí i en el que hi ha participat l’alcalde Fran Morancho i la regidora de Turisme Yolanda Pérez. Tots dos han volgut agrair la seva implicació i esforç per mantenir la iniciativa i han destacat els beneficis de la col·laboració públic-privada.

L’alcalde ha subratllat que l’únic que preocupa és el temps: «Aquesta és la novena edició de les Jornades del Pop, que estan molt consolidades. Disposem de nou participants i n’estem molt satisfets de la seva presència. L’objectiu és el de promocionar el municipi i especialment, els seus restaurants». Seran dues setmanes «que aconsegueixen molta afluència de gent, vingudes també de poblacions properes, no només de Barcelona o de Saragossa».

El canvi d’ubicació ha estat saludat per Ajuntament i participants, a l’hora que ha servit per revitalitzat un entorn natural boscós i en primera línia de mar.

La diada gastronòmica de diumenge, que començarà a les 11.30h, servirà doncs, per fer un tastet de les propostes culinàries dels nou restaurants participants a les Jornades d’aquest 2018. Durant la celebració, s’oferiran 2 degustacions a 3 € o bé 8 degustacions a 10€. Les begudes, totes a 1 euro, s’hauran d’adquirir a banda. A més, també es duran a terme activitats pels més petits i un concert de la formació Two Sistas. Cal destacar que hi haurà un servei d’autobús gratuït entre Mont-roig i Miami Platja.

Les Jornades del Pop han iniciat els darrers anys un calendari anual amb quatre propostes gastronòmiques, destacava al seu torn la regidora de Turisme, Yolanda Pérez. Tot va començar amb les del Pop, que recorden la tradició de la captura del pop que es feia a les famoses cales de Miami Platja. «És la diada que tothom espera i celebren el tret de sortida de les jornades. Diumenge vindrà molt gent i cada cop més persones se sumen a la ruta». Els participants són restaurants de Miami Platja i l’any passat es van servir 5.200 tapes.

Cala Azul, a peu de la cala del mateix nom, s’estrena aquesta any com a participant a les Jornades. Ho explica Laura Terrones, cap de cuina: «És un punt que servirà per donar-nos a conèixer. Vam obrir fa només tres setmanes, i les jornades ens serviran perquè es conegui la nostra cuina, que és casolana. Tenim,a  més, unes vistes impressionants». La tapa de Cala Azul serà senzilla:  popets amb un allioli de cranc, casolana i tradicional. Només diumenge serviran 600 tapes.

El plat de pop també en format tapa

Durant les Jornades Gastronòmiques, per tal de gaudir del pop i de l’art de cuinar-lo, torna la Tapa Pop, en què els restaurants participants ofereixen el plat de pop en format “tapa” i una beguda al preu de 3 €. A més, tots aquells que omplin les butlletes corresponents optaran al sorteig de diversos premis.

Les Jornades

Les Jornades Gastronòmiques del Pop de Mont-roig del Camp i Miami Platja van néixer l’any 2008 i s’han convertit en un referent gastronòmic del municipi i de la demarcació.

Els restaurants participants introdueixen dins la seva carta diferents plats elaborats amb el producte estrella: el pop, protagonista d’aquestes jornades per ser un mol·lusc que habita en grans quantitats als fons rocosos de la costa de Mont-roig, i especialment a les cales de Miami Platja. A més, les seves propietats nutritives i alimentàries fan que sigui un producte amb un gran ventall de possibilitats gastronòmiques dins de la cuina mediterrània.