.

.

TOTS 21

Foto de família de veterans del Miami FC amb els tècnics i les autoritats. Foto: Tarragona21

Gran dia per a Miami Platja el que s’ha viscut avui. El camp de futbol vell, dels pocs que quedaven a la província amb l’antiga superfície de terra, ha viscut avui una segona inauguració, amb la posada en marxa de la gespa artificial i un seguit de millores que inclouen una tribuna, tancat, xarxes noves i encimentat del terra de part de la graderia d’empeus per evitar la invasió de terra al terreny de joc. A més, els instal·lacions esportives de Miami han estat completades amb la construcció de dues pistes de pàdel, situades al costat del camp i del pavelló poliesportiu.

Es completava així una altra millora inaugurada recentment, la posada en marxa del nou camp de futbol de gespa de Mont-roig del Camp. En un lapsus d’unes setmanes, els dos camps de futbol del municipi, de Mont-roig i de Miami, han vist mudar radicalment la seva pell.

Aspecte de la nova tribuna del camp de futbol durant la inauguració. Foto: Tarragona21

Es tracta d’una projecte municipal que estava inclòs al programa electoral de l’equip de govern, com recordava avui l’alcalde, Fran Morancho, en l’acte inaugural, que ha comptat amb el desplegamet de les diferents categories del Miami FC, el gran beneficiat de les noves instal·lacions i també el gran responsable del seu correcte manteniment.

També ha assistit a l’acte el delegat de la Federació Catalana de Futbol a Tarragona, Josep Vives, a mes d’històrics jugadors del Miami FC, un club que porta molt anys sense jugar a les divisions sèniors, però que centra la seva activitat en el futbol base, de manera que contribueix decisivament a la cohesió social a Miami Platja.

«Hem buscat l’última tecnologia en camps de gespa. Avui és un dia que t’omple d’orgull», destacava l’alcalde, visiblement satisfet. «La intenció és que l’equip que usa el camp, el Miami FC, creï una escola de futbol i vagi creixent. Amb el camp de sorra, els nens marxaven a l’Hospitalet, on hi ha un camp de gespa i és molt a prop d’on som. Ara ja són molts els pares que ens diuen que portaran els seus fills en aquest camp i això començarà a créixer». En el seu parlament inaugural, l’alcalde ha referit que «moltes persones m’han fet arribar aquests dies que quan han vist el nou camp, s’han emocionat». Avui és un dia «de retrobament de gent de Miami que feia anys que no venien».

Representants del club, de l’Ajuntament, amb l’alcalde al centre, i de la Federació Catalana de Futbol, amb una placa commemorativa d’una jornada que és històrica per a Miami Platja. Foto: Tarragona21

L’Ajuntament de Mont-roig del Camp ha invertit 967.583 euros enel  doble projecte d’instal·lació de gespa artificial als camps de futbol de Mont-roig i Miami Platja, la construcció d’uns vestidors a Mont-roig i les pistes de pàdel als dos equipaments esportius.

Aquest ha estat un projecte llargament reivindicat pels esportistes del municipi ja que pràcticament eren de les últimes localitats de la comarca que encara jugaven els partits en camp de terra, camp destacaven a Tarragona21 el regidor d’Esports, Ángel Redondo, i el delegat de la Federació Catalana de Futbol, Josep Vives.

Els ‘babys’ del futbol base del Miami FC. Foto: Tarragona21

De fet, aquestes obres van ser el primer acord del nou govern municipal un cop constituït a mitjan de l’any 2015. L’execució de les obres ha anat a càrrec de l’empresa Voracys de Sant Cugat del Vallès, que va guanyar la licitació
pública de les obres.

Els treballs de millora d’aquestes instal·lacions esportives van començar a principis del mes de juliol.

El regidor d’Esports, Ángel Delgado, ha destacat: «Esperem que els nous camps siguin un revulsiu pel municipi i que permetin fer créixer el número de practicants de futbol als clubs locals, principalment a Miami Platja, on molts dels infants que juguen ho fan a equips d’altres localitats properes». De cara a la temporada vinent, les millores haurien de permetre «recuperar aquestes esportistes».

Delgado subratllava que «al nucli de Miami tenim 1.500 nens i treballant això hem d’aconseguir que es posi en marxa una escola de futbol».

Júniors del Miami, avui. Foto: Tarragona21

A Mont-roig, en canvi, el club de futbol manté un nombre important d’equips entre la base i l’equip que juga en categoria amateur, però s’espera que també permeti practicar l’esport en millors condicions. En futbol base té deu equips. «A Mont-roig treballen molt bé el futbol base, tenen molta experiència», ha destacat el regidor d’Esports.

Els veterans del Miami, estrenant el nou camp, situat en un entorn privilegiat. Foto: Tarragona21

Per a Oscar Santacana, president del Miami FC, hi havia al calendari una data fixada en vermell, la d’avui, que marcaria un abans i un després, determinat per la inaugració del nou camp. «El canvi és espectacular. Qui hagi vingut abans i vingui ara no el coneixerà. És un pas molt important. El municipi ho necessitava. Estava molt endarrerit esportivament; els crios ens marxaven fora, fos a Cambris o l’Hospitalet, i cada cop quedaven menys nens». Les instal·lacions «no complien les condicions, amb un camp de terra, que feia complicat mantenir un equip de futbol». El Miami FC disposa de quatre de futbol base (7) i dos de futbol sala.

Josep Vives se sumava a la dia que la jornada «suposa un abans i un després», especialment per al Miami FC, que a partir d’ara «viurà millores». Avui per avui, gairebé tots els camps de futbol de la província són de gespa artificial, i aquest és dels pocs que no ho era». Montbrió del Camp, Maspujols i Porrera són dels pocs municipis que queden amb camps de terra. Alguns d’ells ja tenen projectes de reconversió en gespa artificial.

J. Garcia