.

.

TOTS 21

Imatge del cotxe elèctric. Cedida

L’entorn hospitalari sol produir cert grau de nerviosisme entre els pacients pediàtrics. La col·laboració de Vithas i el fabricant de gasos industrials i medicinals Messer Ibèrica ha fet possible que els nens que se sotmetin a intervencions quirúrgiques a l’Hospital Vithas València 9 d’Octubre entrin en quiròfan transportats per un cotxe elèctric teledirigit. L’objectiu és disminuir l’estrès que suposen aquest tipus de processos per als nens i els seus pares. Vithas i Messer, proveïdor d’hospitals del Grup Vithas en la zona de Llevant i Lleida, busquen amb això humanitzar l’assistència sanitària adherint-se a una iniciativa que ja s’està duent a terme en altres hospitals.

Tranquil·litat per al nen, els seus pares i el personal mèdic

El Dr. Agustín Fernández, director mèdic de l’Hospital Vithas València 9 d’Octubre, afirma que “accions com aquesta ens ajuden a avançar en l’experiència pacient, fonamental a fi d’aconseguir que el pacient sigui l’eix que dóna sentit a tota l’activitat de Vithas”. I afegeix que “portar a un nen a quiròfan pot no ser fàcil; si introduïm elements que el nen associa amb el joc, és més fàcil que oblidi la por a un entorn desconegut. Entra en el quiròfan més relaxat i feliç, de manera que, a més de disminuir la càrrega negativa del nen, es facilita la labor del personal mèdic i s’ajuda els pares a suportar el pas per quiròfan del seu fill”.

Compromís Messer

“Venim col·laborant amb la Fundació Vithas des de fa deu anys en diferents àrees com, per exemple, atorgant una beca per a la formació i recerca en radiocirugía. Amb aquesta nova acció volem ajudar tant als nens com als seus pares per a reduir l’estrès i la preocupació provocats per situacions de salut complexes” explica Marion Riedel, responsable de comunicació de Messer Ibèrica.