.

.

TOTS 21

L’edició d’enguany del FIM ha estat marcada per la pandèmia. Foto: Ajuntament

El 33è Festival Internacional de Música d’Altafulla ja ha abaixat el teló després d’un cap de setmana intens en què s’han celebrat dos concerts a la plaça de l’Església. Divendres amb un quartet de saxos, els Kebyart Ensemble que van sorprendre per la seva frescor i el registre de les seves composicions. I diumenge amb les cordes de l’Orquestra de Cambra Terrassa 48 i la violinista Lana Trotovsek, que han executat amb solidesa un programa basat en Johann Sebastian Bach i els colors musicals d’Europa.

Anteriorment havien passat per l’escenari de la plaça de l’Església propostes de tot tipus, amb una combinació d’estils i instruments que han agradat el públic, segons ha copsat l’organització del certamen. Un aspecte que ha volgut destacar la regidora de Cultura d’Altafulla, Gemma Maymó. Igualment també es valora positivament la bona organització pel que fa, sobretot, a les mesures de prevenció per la Covid-19.

Unes mesures que no han fet tirar enrere el públic, que ha valorat l’aposta de l’Ajuntament d’Altafulla per tirar endavant el certamen i fer que la vila gaudeixi d’una ‘cultura segura’, com ha afirmat la regidora de Cultura. Igualment Maymó s’ha mostrat ‘molt satisfeta’ sobre com s’ha desenvolupat el certamen, i per la resposta del públic. Així, amb els set concerts programats s’ha superat el miler d’espectadors totals amb una mitjana de gairebé un centenar i mig d’espectadors per concert. Recordem que l’aforament enguany estava limitat a 185 persones, per poder preservar les distàncies.

Per la seva banda el codirector artístic del Festival, Claudi Arimany, ha destacat la ‘capacitat de reacció’ de l’organització quan, amb tan sols 48 hores d’antelació, els artistes del concert dedicat a Beethoven van declinar traslladar-se a Altafulla des d’Itàlia a causa del coronavirus.

L’edició d’enguany del FIM ha estat marcada per la pandèmia. A la reducció de l’aforament cal sumar-hi el fet que tots els assistents ho han hagut de fer amb mascareta, sotmetent-se a un control de temperatura a l’entrada i havent de donar les seves dades personals per facilitar el rastreig en cas d’un eventual contagi per Covid-19.

Redacció