.

La sala Santiago Costa de la Diputació de Tarragona en un moment de la TINETjornada

La Diputació va acollir aquest dissabte la TINETjornada 2014 sobre ‘Les oportunitats d’aprenentatge a Internet’. Una trobada anual organitzada per la Diputació de Tarragona amb l’objectiu de donar a conèixer les novetats sobre Internet i l’ús de les noves tecnologies.

Enguany, la TINETjornada va acostar als assistents les diferents plataformes i tècniques d’aprenentatge a través d’Internet, així com la tecnologia i la metodologia que s’utilitza. Pere Granados, president de la Comissió Informativa de Coneixement i Qualitat de la Diputació de Tarragona, va obrir la jornada, i Enric Brull, director de l’àrea, va fer balanç de les activitats de TINET i va presentat el nou disseny del web.

En el decurs de la TINETjornada, Mercè Gisbert, Doctora en Ciències de l’Educació i especialista en Tecnologies aplicades a l’educació, va presentar la FIET2014, la Fira d’Educació i Tecnologia que tindrà lloc 27 i 28 de juny a Tarragona. Jordi Adell, director del Centre d’Educació i Noves Tecnologies de la Universitat Jaume I (UJI) a Castelló, va explicar que la innovació tecnològica no pot equiparar-se a innovació didàctica i que “l’educació ja no és acumular coneixement, és oferir oportunitats perquè tinguin lloc canvis significatius en la manera d’entendre i actuar: la capacitat per entendre el món i canviar-lo”.

La realitat augmentada

De la seva banda, Xavier Suñé, assessor en tecnologies aplicables a l’educació al Servei Educatiu del Tarragonès va parlar de la realitat augmentada, tot fent evident que pot afegir valor al coneixement i l’educació. Mentre, Teresa Sancho, professora dels Estudis d’Informàtica, Multimèdia i Telecomunicació de la Universitat Oberta de Catalunya (UOC) va aportar informació i coneixements als assistents sobre els MOOC, els Massive Open Online Learning, una fórmula per a estendre el coneixement i fer-lo accessible a tothom a través de cursos online i oberts.

La doctora en Tecnologia Educativa i professora a la URV, Mar Camacho, va posar èmfasi en la necessitat que els més joves assoleixin les competències i les habilitats per aprendre amb noves formes d’aprenentatge: e-learning, en aquest segle XXI. Finalment, Fernando de la Rosa, consultor independent i creador de Foxize: escola de negocis, va aportar la seva experiència per oferir una nova visió de l’aprenentatge, adaptant l’educació actual al nou paradigma tecnològic i social.