.

Imatge d'arxiu de gossos en una protectora.

Imatge d’arxiu de gossos en una protectora.

El Consell Comarcal del Tarragonès recull al llarg de l’any més de 600 gossos abandonats. “S’ha de començar a treballar des de casa” explica el president del Consell Comarcal del Tarragonès, Pere Virigili. “S’ha d’intentar que no creixi més el volum de gossos” i “cal abordar el problema des d’abaix” concreta el Virgili. Aquesta problemàtica s’està treballant des de fa temps des d’entitats animalistes com l’Associació Animalista Libera, que ha presentat a les administracions de la província de Tarragona un “pla territorial sobre protecció animal ” que aborda el servei de recollida, rescat , acollida, recuperació , adopció , control, sanció davant abandó i conscienciació social.

Una de les propostes és la creació de refugis públics en totes les comarques, un model que també ha dissenyat l’ONG animalista i que pretén construir espais diferenciats i adaptats per cobrir les necessitats dels animals acollits, així com crear una cobertura clínica veterinària per assistir als animals. El pla també inclou campanyes per promoure l’esterilització, la identificació i la reducció de l’abandonament d’animals, a més d ‘ “un marc d’actuació amb protocols , campanyes i estratègies ben definides per eradicar problemes i garantir el seu benestar ” , segons ha afirmat la portaveu, Anna Carbonell.

El pla inclou combatre el volum d’abandonament mitjançant la creació de protocols de gestió. D’aquesta manera l’objectiu principal és reduir la població de gossos, però per això “cal molta formació tant als cossos policials com a la població”. Així, com als més menuts. “El tema de la conscienciació a les escoles és necessària per aquest motiu creiem que els curriculums escolars haurien d’incloure aquesta problemàtica” explica Carbonell. Per l’associació és fonamental incloure de manera transversal aquesta problemàtica amb tallers específics.