.

.

TOTS 21

L’esdeveniment de 2020 es va haver de suspendre un mes abans, i en 2021 es va poder refer a mig gas.

La X edició de la Ultra Trail Muntanyes Costa Daurada tornarà el pròxim 14 i 15 de maig donant continuïtat a aquest projecte esportiu que va néixer fa ara 11 anys. Cal destacar que la pandèmia va provocar que durant 1 any i mig no es pogués celebrar. L’esdeveniment de 2020 es va haver de suspendre un mes abans, i en 2021 es va poder refer a mig gas. En 2022 ja es consolida com un dels esdeveniments de referència al Camp de Tarragona i de Catalunya.

Prades, com a punt de trobada de les Muntanyes de la Costa Daurada, serà l’amfitrió que ja donis dels seus inicis en 2012 va acollir a l’esdeveniment. El municipi es troba en ple cor de les muntanyes i disposa de la infraestructura necessària per a dur a terme l’esdeveniment.

Amb l’edició de 2022 també es recuperar formar part de la Copa Catalana de Curses d’Ultra Resistència FEEC, sent la segona prova del circuit, i millorant els paràmetres de qualitat d’aquesta. D’aquesta manera el dissabte 14 de maig es realitzen les proves llargues d’Ultra Trail 66km (FEEC) i la Marató de 43km. De cara al diumenge 15 es realitzen les proves curtes de 22k, 11k i 7k, que també formen part del calendari Open FEEC.

Les distàncies oficials són: 66km amb 3.100m D+ per a la distància UltraTrail, 43km amb 1.700m D+ per a la distància Marató, mentre que els trails es queden en 22km amb 969m D+, 11km amb 513m D+ i 7km amb 240m D+. I per als amants de les grans distàncies, es manté i augmenta en participació la Stage Run Muntanyes Costa Daurada, que consisteix a córrer la distància UltraTrail el Dissabte 14 de 66km, i la distància Trail 22k el Diumenge 15, de manera que es queda en 88km amb 4.269m D+.

Una altra de les novetats i vinculada a la protecció mediambiental de fauna en la zona, és el canvi d’una part de l’itinerari en la zona de la Gritella, però sense deixar de passar per paratges espectaculars que fins ara no s’havien mostrat en carrera al costat d’alguns ja mítics d’aquest esdeveniment. Així, es conserva el Grau de la Trona a Siurana, el Tossal de la Baltasana a Prades, però es descobreixen nous espais com el cim del Gallicant a Arbolí, l’ermita de Barrulles a Capafonts, fins a dues roques Foradadas (Mont-ral i Capafonts) i nous camins en els Gorgs de la Febró. Sens dubte, un recorregut que sorprendrà els trailrunners no sols per la seva duresa, sinó per la diversitat i sengles precioses que existeixen en la Costa Daurada.

En la distància Ultra Trail, el guanyador de l’any passat, Artur Moya defensarà el títol i tindrà rivals potents com l’andorrà Alex Urbina (guanyador de la Stage Run MCD en l’edició passada) i els catalans Aleix Tota, Marc Tota i Isaac Salvat. En dones, Belen Simarro també defensarà el lideratge de l’any passat. Com a rival tindrà a una altra tarragonina: Alicia Domingo.

La carreres del Diumenge, els trails curts, es desenvolupen al voltant de Prades i també faran vibrar als runners al seu pas pels boscos en plena primavera, en els quals s’estarà el bosc florit. Tant la distància de 22k com la de 11k puntuen per al circuit Evadict Trailseries. A part aquesta última també és puntuable per a la Lliga TGN Trail. L’esdeveniment compta també amb una modalitat per a la iniciació i les famílies: el Start Trail by Jumpland.

L’esdeveniment, organitzat per la Secció de Muntanya de l’Agrupació Cultural Vila-seca i amb la direcció tècnica de Naturetime Events, espera acollir més de 500 trail runners del tot l’estat espanyol, així com corredors capdavanters del panorama trail runner. A nivell esportiu, la carrera està dins del calendari internacional ITRA atorgant fins a 4 punts, al mateix temps que està catalogada com UTMB Qualifier, permetent als seus finishers, ser presents en els UTMB Sèries a nivell mundial.

Les inscripcions ja estan tancades. Podeu consultar més informació en la web: https://www.naturetime.es/ultra-trail-muntanyes-costa-daurada/

Redacció