.

.

TOTS 21

Pancarta de protesta dels estudiants d'Educació i Psicologia

Pancarta de protesta dels estudiants d’Educació i Psicologia

L’Assemblea d’Educació i Psicologia de la URV ha exposa avui que hi ha registrades  més de 400 queixes d’estudiants de la facultat per les males condicions amb les quals es veuen obligats a desenvolupar la seva tasca educativa.

Després de tot un mes de recollida de queixes entre els diferents graus la facultat de Ciències de l’educació i Psicologia de la URV, ahir finalment es va fer entrega a la secretaria del Campus de tota la informació recollida així com una anàlisi de quines són les principals preocupacions per part del’estudiantat.

Com ja van posar en relleu en una reunió amb el degà de la facultat, Lluís Marqués, dins de la facultat hi ha un conjunt d’elements d’infraestructura i estructura que no estan preparades per fer front a la demanda i exigència dels diversos graus que actualment es duen a terme al llarg del curs escolar, segons els estudiants.

La resposta del deganat, en aquest cas, va ser “que la facultat estava a l’espera de canviar de lloc, com ja antigament s’havia anunciat per anar al Campus Catalunya”. Aquest trasllat implicava la construcció d’un edifici, la qual està totalment paralitzada i no està prevista que s’iniciïn a mitjà termini, “ja que en l’actualitat no hi ha cap pla d’actuació activat”.

Per aquest motiu, s’ha creat un formulari de registre, actualment inexistent a la mateixa facultat, per tal de poder donar resposta al conjunt de reivindicacions que l’estudiantat havia fet arribar a l’assemblea per diferents vies de comunicació. La recollida ha estat molt ben rebuda per part de gran part de la comunitat educativa a la qual representen i ha comptat amb la participació d’aproximadament 650 estudiants.

Així doncs, els membres de l’Assemblea han pogut comprovar com les principals preocupacions dels seus companys de la facultat són, en primer lloc, la “inadequació de les aules a les necessitats desenvolupades” de la tasca educativa on es poden trobar la manca d’endolls per al material informàtic, la manca de taules i cadires o a l’espai insuficient per la gran quantitat d’alumnes; i en segon lloc, “el mal estat dels pàrquings de la facultat, la major part d’ells de terra i amb un gran estat de deixadesa”.

Els estudiants esperen que un cop el registre hagi arribat a l’oficina del deganat “aquest comenci un pla d’actuació que tant a curt com a llarg termini comenci a dignificar unes instal·lacions que no estan preparades per abastar l’actual ritme de treball”.