.

Aquest any tots els tallers i cursos s’han fet en línia. Foto: URV

Més de 350 joves de primer d’ESO a primer de Batxillerat han participat a les activitats en línia dels programes científics d’estiu que s’han fet durant aquest juliol a la URV i que tenen l’objectiu d’ampliar els coneixements dels estudiants i despertar vocacions científiques i professionals.

El programa EstiURV ha reunit 74 alumnes de quart d’ESO i primer de batxillerat en els tres cursos d’una setmana de durada: Be CSI, per millorar les habilitats de comunicació en anglès; Introducció al Dibuix Tècnic a les enginyeries mitjançant modelatge i impressió 3D, en què s’han impartit conceptes bàsics de la representació gràfica a l’enginyeria, i el curs d’Introducció a l’Enginyeria Mecànica assistida per ordinador.

EstiURV ha incorporat aquest any un campus de física i matemàtiques que acabarà aquest proper dijous i en el qual s’hi ha inscrit 213 joves de 4t d’ESO i 1r de Batxillerat amb altes qualificacions escolars. Consisteix en 12 xerrades que s’han fet tos els dimarts i dijous sobre temes d’interès i d’actualitat com són la nanociència, la superconductivitat, el làser, les epidèmies i la intel·ligència artificial entre d’altres. Han estat impartides per investigadors i investigadores de la Universitat principalment i finalitzen aquest dijous amb una xerrada sobre “Sol, electrons i electricitat”.

Pel que fa al programa Summer Lab en la seva versió en línia s’han realitzat 12 tallers en què hi ha participat 64 alumnes de 1r a 3r d’ESO en 150 participacions ja que alguns han repetit en més d’un taller ja que els participants s’han pogut fer un programa a mida. Els tallers han estat de disciplines molt variades, des de química a psicologia passant per les diferents enginyeries.

Aprofundiments: cursos per al professorat

Aquest juliol s’ha organitzat també una versió reduïda del programa Aprofundiments, una activitat que ofereix formació al professorat de secundària sobre els coneixements i la recerca generats en les diferents disciplines acadèmiques.

Enguany hi han participat 63 professors en els tres cursos: La gramàtica a l’aula: conceptes i recursos; La ciència en una copa de vi, i Wims, una eina per a la docència virtual. Aquest any s’han esgotat totes les places que s’havien ofert.

Redacció