.

.

TOTS 21

Més de 350 escolars participen de la jornada.

Més de 350 escolars participen de la jornada.

L’IES Torreforta acull una exposició a l’entorn del personatge d’El Petit Príncep, d’Antoine de Saint Exupéry, amb el pretext de treballar pel foment i l’hàbit de la lectura, dins el Pla Educatiu d’Entorn (PEE) i amb motiu del 70è aniversari de la seva publicació. Més de 350 alumnes del curs de 6è de les escoles de Ponent, passaran per “la Capsa petita Petit Príncep”.

Per aquest motiu i amb la col·laboració del contacontes tarragoní, Agus Farré, s’ha dissenyat un espai tancat i fosc anomenat CAPSA PETITA, ubicat a l’institut Torreforta, on els alumnes de 6è entren en contacte directe i interactuen amb l’univers d’Antoine de Saint Exúpery i del Petit Príncep. Per a la preparació de l’espai s’ha comptat també amb la col·laboració dels alumnes i professors de l’institut Torreforta, especialment dels alumnes de Visual i plàstica de 4t ESO, que han participat directament en la creació de l’espai, així com en la l’elaboració d’un web informatiu  i valoratiu adreçat a les escoles participants.

Per tal de complementar aquesta activitat, el proper 12 de juny a les 10h els alumnes de 6è de l’Escola Antoni Roig de Torredembarra han preparat _ La Cantata del Petit Príncep _per final de curs i la presentaran al Centre Cívic de Torreforta, dirigida als alumnes de 6è de les escoles de Ponent. El Pla Educatiu d’Entorn (PEE) és una iniciativa de cooperació educativa entre el Departament d’Ensenyament de la Generalitat i l’Ajuntament de Tarragona que vol donar resposta integrada i comunitària a les necessitats educatives dels infants i joves, coordinant i dinamitzant l’acció educativa d’una zona més enllà de l’àmbit escolar. Es va iniciar durant el curs 2004-2005 centrat exclusivament al barri de Sant Salvador i des del curs 2007-2008 el seu àmbit d’actuació s’ha estès a tota la zona de Ponent.