.

.

TOTS 21

Imatges de la jornada. Fotos: Todos En Azul

Més de 200 persones van participar dissabte passat en I Caminada Popular pel Casal Permanent de l’Autisme de Tarragona, que se celebrarà el proper dissabte 2 d’abril, coincidint amb el Dia Mundial de Conscienciació sobre l’Autisme, organitzada per l’associació Todos En Azul.

Després de fer un recorregut pels barris de Ponent, la caminada va arribar a la plaça Primer de Maig de Torreforta, que va ser l’escenari d’una jornada plena d’activitats, jocs, música, dansa i gastronomia. En total, es van recollir 2.091,07 euros gràcies a les inscripcions i a les activitats, que aniran destinats al projecte del futur centre.

Al migdia, l’animador Adrià Viñas -més conegut pel seu personatges del Dr. Bombollesva ser l’encarregat de fer lectura del Manifest amb motiu del Dia Mundial per la Conscienciació de l’Autisme, en què les famílies amb persones amb Trastorn de l’Espectre Autista (TEA) van reclamar els seus drets i necessitats en àmbits com la salut i el treball, amb una mirada especial cap a la gent gran i els infants amb autisme.

A continuació l’alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, va agrair tant l’empenta de Todos En Azul, així com a totes les persones i entitats que, amb la seva solidaritat, havien fet possible l’esdeveniment.

A partir d’aquell moment, la Plaça del Primer de Maig de Torreforta va ser el centre neuràlgic d’una jornada festiva plena d’activitats: taller de bicicletes del Servei Català de Trànsit, inflables, manualitats, pintura, jocs de taula, concerts, zumba, les cornetes i tambors de l’agrupació Verge de Misericòrdia de Reus, el vermut solidari, la fideuà solidària, la xocolatada popular o la Festa Horli a ritme de minidisco, entre altres.

En acabar la festa solidària, el president de Todos En Azul, Juan José Caravaca, es mostrava molt satisfet del resultat: “Avui la solidaritat mostrada per la gent de Tarragona i d’altres poblacions han fet possible donar un pas més cap al nostre objectiu, que és que les famílies disposin d’un casal obert tot l’any per atendre les necessitats de les persones amb autisme i que sigui inclusiu per a tothom”.

Redacció