.

.

TOTS 21

Imatge de la sortida. Foto: Cedida

Imatge de la sortida. Foto: Cedida

Per vuitè any, la Trail Roda de Berà va tornar ahir a les muntanyes rodenques amb gran èxit de participació. La cursa curta, de 4,8 quilòmetres, va aplegar la participació de 45 persones i la llarga, de 13,4 quilòmetres, puntuable per a la Lliga Tarragona Trail, va comptar amb 130 participants. Pel que fa als més petits, una quarantena d’infants i nois i noies d’entre 3 i 14 anys van córrer les Kids Run, demostrant que l’esport a Roda de Berà té un gran futur.

A les 9 del matí es va donar el tret de sortida a la curta, i només 17 minuts i 46 segons després, amb un ritme de 3:42, arribava el més ràpid de la cursa, en Ferran Díaz, del C.A. Torredembarra. Pel que fa a la fèmina més ràpida, va ser Alicia López, del club Los Martes con Dios, amb un temps de 21’24”. Sito Carmen i Lourdes Martín van ser els locals més ràpids d’aquesta distància.

El guanyador d'una de les curses. Foto: Cedida

Ferran Díaz arribant a la meta. Foto: Cedida

Quant a la cursa llarga, Enric Caballé, del Trail Roquetes, va arribar el primer amb un temps de 56’37”, apropant-se al temps que Xavi Tomasa va assolir a la passada edició, però sense aconseguir batre el rècord del barceloní, 55’08”. Ester Yuste, del Natural DFN, va ser la dona més ràpida, acabant la cursa en 1h14’31”. Els premis locals van ser en aquesta ocasió per a Marta García i Antonio Hortelano, dels Jabalís Runners RdB. I va ser precisament aquest el club que es va emportar el pernil en ser el més nombrós.

Enric Caballé creuant la meta. Foto: Cedida

Enric Caballé creuant la meta. Foto: Cedida

Les curses infantils, amb 40 participants de diferents edats, van tornar a esdevenir un èxit. Es van dividir en tres categories, la primera, no competitiva, per a infants de 3 a 6 anys; la segona, categoria infantil, de 6 a 9 anys; i la tercera, categoria júnior, dels 10 als 14 anys. D’ambdues últimes categories, els i les guanyadores van rebre trofeus, i tots els participants també van rebre medalles i uns patins de regal.

Els trofeus van ser lliurats per l’alcalde Pere Virgili; per Gerard Solé, regidor d’Esports; i per Rosana Dorantes, regidora de la Dona i Igualtat, entre altres àrees.

A continuació us deixem imatges dels diferents podiums de les curses.