TOTS 21

La cercavila pels carrers del poble va comptar amb l’acompanyament musical de la Llumeneta’s Band.

Èxit de participació en la festa celebrada aquest cap de setmana a Perafort, amb motiu de l’aniversari de la Llumeneta. Al llarg dels seus 18 anys de vida, aquest element del bestiari popular ha aconseguit ser un referent en els actes organitzats a Perafort i Puigdelfí, en els quals hi acostuma a participar des que es va recuperar de la tradició popular catalana. L’impulsor d’aquesta recuperació va ser el Centre de Joventut, que va tirar endavant aquest element de 40 kg de pes, 10 metres de llargada i 2 metres d’alçada.

En la festa celebrada aquest dissabte amb motiu de la seva majoria d’edat, més de 200 persones es van donar cita al llarg dels diversos actes programats. Entre aquests, hi van destacar una festa Holi i diferents actuacions musicals. Les Antigues Escoles van ser l’escenari que va acollir les diferents activitats celebrades. Aquestes es van iniciar a les 11 del matí amb la realització de diferents jocs tradicionals i després d’una cercavila pels carrers del poble, amb l’acompanyament musical de la Llumeneta’s Band. El posterior vermut popular i el dinar de motxilla van ser dels actes que van comptar amb més participació.

També la festa Holi celebrada a la tarda, va aconseguir aplegar un bon nombre d’assistents. Aquesta activitat va anar precedida per diversos jocs d’aigua i també per l’entrega de xumets que alguns nens van fer a la Llumeneta. Una bonica tradició amb la que els petits del poble es lliuren del seu xumet i reben un obsequi de part de la Llumeneta.

Els actes es van cloure a la nit després del sopar de motxilla i de la Nit Jove, que va comptar amb les actuacions de Proleband i Dj Ceba. De nou, els veïns i veïnes i també alguns visitants dels pobles propers, van prendre part en aquests darrers actes amb motiu del 18è aniversari de la Llumeneta de Perafort.