.

Segona cursa solidària a Constantí. Foto: Cedida

Un total de 154 corredors en les curses de 5 i 10 km. i més d’una setantena en les tres categories infantils van prendre part de la 2a Cursa Popular de Constantí el passat dissabte 16 de maig. Aquesta era la segona edició d’aquest esdeveniment esportiu amb caràcter benèfic, i és que, com l’any passat, la cursa va destinar part dels seus ingressos a la Fundació Lluita contra l’Esclerosi múltiple.

La plaça de l’Ajuntament es va convertir en el punt de partida i l’arribada d’una cursa marcada per la implicació de molts voluntaris que van col·laborar en les tasques organitzaves i logístiques.

Els nens i nenes de les tres categories infantils (entre els 5 i 13 anys) van ser els primers a prendre la sortida, i cap a les deu del matí es donava el tret de sortida dels participants en les curses de 5 km. i 10 km. La cursa consistia en un circuit tancat per alguns dels carrers de la vila i part del terme municipal.

Malgrat el caràcter popular, el nivell competitiu d’alguns dels participants es va evidenciar en els cronometratges dels primers classificats. Pel que fa a la categoria absoluta masculina en els cinc quilòmetres, Carles Nadal va marcar el millor temps amb 18 minuts i 24 segons. Per la seva banda, Alícia Sánchez, amb 23 minuts i 15 segons, va ser la millor en la categoria femenina. Pel que fa als corredors locals, Javier Pérez (18 minuts i 59 segons) i Celia Rojo (27 minuts i 1 segon) van ser els millors classificats.

La cursa de deu quilòmetres va tenir un dominador clar: Angel Martínez es va imposar amb 36 minuts i 28 segons. Paquita Giménez Roig, amb 45 minuts i 40 segons, va ser la millor corredora en categoria femenina. Arturo Neriz, amb 39 minuts va ser el millors en la plana local. La categoria absoluta local femení va quedar deserta.