.

Més de 200 alcaldes i alcaldesses de Catalunya viatjaran fins a Brussel·les aquest dimarts per denunciar la persecució judicial i ideològica que pateixen els representants del Govern i el poble català.

Es tracta d’una iniciativa impulsada des de l’Associació de Municipis per la Independència (AMI) i de l’Associació Catalana de Municipis (ACM) que inclourà un acte de denúncia que es farà a la tarda a les 17h al Centre Cultural Bozar, Rue Ravenstein 23, 1000 Brussel·les. És previst que intervinguin la presidenta de l’AMI i alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Neus Lloveras, i el president de l’ACM i alcalde de Premià de Mar Miquel Buch, l’alcalde de Sabadell, Maties Serracant, l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, l’alcalde d’Alella, Andreu Francisco i els eurodiputats Josep M. Terricabras, Ramon Tremosa i Jordi Solé, també alcalde de Caldes de Montbui.

Prèviament, a l’acte, és previst que la delegació d’alcaldes i alcaldesses encapçalats pels presidents de l’ACM i AMI facin una fotografia de grup fora Berlaymont a Schuman a les 13h. Un cop feta la foto els presidents de les entitats faran una atenció als mitjans de comunicació.

Aquesta iniciativa forma part del conjunt d’accions que els comitès executius de les dues entitats van decidir emprendre, després de l’empresonament de part del govern català i de l’odre de detenció internacional emesa per la justícia espanyola de la resta de l’executiu exiliat a Brussel·les.

L’Associació Catalana de Municipis i Comarques és l’entitat municipalista que compta amb més d’un miler d’ens locals associats, dels quals, 930 són ajuntaments catalans. Actualment ofereix serveis de formació, assessorament jurídic i ofereix productes i serveis a través de la Central de Compres del món local. Defensar els interessos dels ajuntaments perquè puguin oferir els millors serveis a la ciutadania és un dels principals reptes de l’entitat. L’ACM es va constituir el gener de 1981.

 

L’Associació de Municipis per la Independència (AMI) està formada per 800 ens del món local (ajuntaments, consells comarcals, diputacions, entitats municipals descentralitzades i consorcis) que representen un 80% del total que hi ha a Catalunya. El seu objectiu prioritari és sumar esforços per aconseguir la creació d’un Estat propi per a Catalunya, en el marc de la Unió Europea. L’AMI es va constituir el desembre de 2011.

/* JS para menú plegable móvil Divi */