.

Més de 150 nens i nenes i una setantena de monitors i monitores dels centres d’esplai de la demarcació de Tarragona s’aplegaran el 20 de novembre vinent, coincidint amb la celebració del Dia Universal dels Drets dels Infants, en la Trobada d’infants de Tarragona que promouen el Moviment de Centres d’Esplai Cristians Catalans (MCECC) de la Fundació Pere Tarrés i la Fundació Santa Maria de Siurana. Serà un dia de jocs i dinàmiques participatives que servirà per conèixer els centres d’esplai de la zona i per generar una xarxa de suport entre infants i monitors i monitores. La jornada, que se celebrarà a l’escola Eduard Toda de Reus, durarà tot el dia, amb esmorzar, dinar i berenar inclosos i a través de circuits i proves, els infants participants treballaran conceptes com la natura i el medi ambient, l’alegria, el coneixement i la creativitat, cada un dels quals es vincularà a un dels colors dels fulards que són el símbol d’identitat dels esplais. A la tarda també hi haurà animació a càrrec del grup La Tresca i la Verdesca.

D’altra banda, enguany la trobada tindrà també un important component reivindicatiu. I és que es fa coincidir amb el Dia Universal dels Drets dels Infants, una data que commemora el dia que, el 1989, les Nacions Unides van aprovar la Convenció sobre els Drets dels Infants, un document que recull tots aquells drets inexcusables dels quals tots els nens i nenes haurien de poder gaudir. Cada any, la Fundació Pere Tarrés i el Moviment de Centres d’Esplai Cristians Catalans recorden que els drets dels infants són encara vulnerats a la nostra societat i que milers d’infants a tot el món i també a casa nostra no poden gaudir encara de drets tant bàsics com la llibertat d’expressió, la igualtat d’oportunitats, l’educació, la pau, el dret al joc i el lleure o el dret a l’habitatge. Enguany, la situació ha empitjorat després de les devastadores conseqüències que gairebé dos anys de pandèmia han tingut sobre les famílies, especialment les més vulnerables.

Decàleg de propostes per la infància i calendari escolar

Precisament per tal de posar la infància en primer pla de les prioritats polítiques, la Fundació Pere Tarrés ha fet arribar al Govern i als partits polítics representats al Parlament de Catalunya un decàleg de propostes per enfortir el sector social, que ha estat l’encarregat de parar el cop davant la crisi social generada per la pandèmia, i començar a solucionar la greu vulneració de drets que encara avui en dia pateixen molts nens i nenes a casa nostra.

La Fundació Pere Tarrés també ha destinat enguany el seu calendari escolar anual, que cada any dedica a una causa social diferent, a sensibilitzar sobre la situació de la infància i la necessitat de posar fil a l’agulla per garantir uns mínims per a tots els nens i nenes. Fins el pròxim agost, l’entitat difondrà cada mes un dret diferent amb accions de sensibilització a les xarxes socials i propostes educatives ideades per un equip de docents, formadors i pedagogs de la Fundació Pere Tarrés adreçades a escoles, centres socioeducatius, centres d’esplai i famílies.

Redacció