.

Un grup d’alumnes de primària, entretinguts amb els seus primers experiments químics. Foto: Josep Cartanyà

Un grup d’alumnes de primària, entretinguts amb els seus primers experiments químics. Foto: Josep Cartanyà

Amb motiu de la celebració de la Setmana de la Ciència, el Centre de Recursos per a l’Aprenentatge i la Investigació (CRAI) de la Universitat Rovira i Virgili (URV) ha acollit aquest dilluns, 17 de novembre,la inauguració dels tallers sobre química que formen part del Projecte APQUA (Aprenentatge dels Productes Químics, els seus Usos i Aplicacions), que compta amb el suport de l’Associació Empresarial Química de Tarragona (AEQT). Es tracta d’un programa escolar basat en l’organització de diversos tallers experimentals on els alumnes dels darrers cursos de primària i secundària poden realitzar activitats senzilles i atractives sobre la química.

A partir d’aquí, els professors dels centres de les escoles i instituts participants també podran demanar visitar després les facultats que han resultat més interessants pels alumnes: Química, Enginyeria, Enginyeria Química o Enologia.

Durant la inauguració de l’activitat, el president de la AEQT, Jesús Loma-Ossorio, ha destacat que “enguany l’associació destinarà el 90% del seu pressupost a activitats que fomenten la ciència i el coneixement”, com són el Forum TRIX, Treballs de Recerca, el programa APQUA i la Setmana de la Ciència. Segons Loma-Ossorio, la principal raó és que “volem que la majoria de professionals que en un futur treballin en el sector químic surtin de l’àrea de Tarragona”.

Per la seva banda, el rector de la URV, Josep Anton Ferré, ha anat més enllà i ha destacat que “els estudiants no només tenen accés a la indústria química tarragonina, sinó que entren al món de la química” i ha recordat que ja són nombrosos els professionals nascuts al territori que ofereixen els seus serveis i coneixements a Alemanya o als Estats Units, per exemple.

El rector ha celebrat que un projecte com l’APQUA celebri aquest any el seu 25è aniversari i ha significat que “històricament  la indústria química ha actuat com a tractor de molts altres àmbits com l’Enginyeria i l’Enologia i el que fem avui n’és un clar exemple”.

La majoria d’alumnes de primària i secundària que participen als tallers que s’imparteixen al Campus Sescelades provenen de centres de Tarragona i Reus. Cada dia de la setmana experimenten amb tallers diversos per despertar de forma divertida el seu interès per totes les branques del coneixement científic que poden triar en el futur.

Reusdigital/Grup de Diaris Digitals de Catalunya

/* JS para menú plegable móvil Divi */