.

.

TOTS 21

Torna tot un referent en política local dels anys 90 i 2000 i destacada membre d’entitats socials i cristianes, l’advocada Maria Mercè Martorell serà l’alcaldable del PP a Tarragona a les eleccions de maig vinent, substituint José Luis Martín, que anirà com a número dos, en una acció determinada directament pel comitè nacional (estatal), feet que suposa una afronta al president català, el tarragoní Alejandro Fernández, i destapa la lluita interna. Es donava per fet que José Luis Martín repetiria com a cap de llista.

Maria Mercè Martorell. Foto: Tarragona Ràdio

L’advocada tarragonina, que va viure el gran moment de la ciutat amb la declaració de Tarragona com a Patrimoni Mudial de la Humanitat feta per la Unesco, va ser consellera municipal popular a l’Ajuntament de Tarragona amb Francesc Ricomà com a portaveu i en coalició amb la CiU de Joan Miquel Nadal com a alcalde. Aleshores, va ser regidora de Patrimoni en la data clau en què la ciutat fou designada Patrimoni Mundial.

Martorell deixà el partit per discrepàncies amb la direcció catalana i va trencar el carnet del partit per intentar l’aventura de presentar-se a les municipals sota el paraigües d’una formació independent, però no va aconseguir acta de regidora.

Formalment, el PP Català ha designat els alcaldables de Girona, Lleida i Tarragona, després d’escollir Daniel Sirera cap de llista per Barcelona, tot i que almenys la designació de Martorell ve des de Madrid, segons ha sabut Tots21.

El comitè electoral autonòmic del PPC proposarà aquests noms a la direcció general del partit, que haurà de ratificar-los.

Redacció