TOTS 21

Imatge exterior del nou supermercat de Mercadona. Foto: Cedida

Mercadona inaugura avui un nou supermercat eficient al Passeig de Misericòrdia de Reus (al solar de l’antiga fàbrica de La Sedera). Aquest supermercat comporta el tancament dels establiments que la companyia tenia fins ara al carrer Alcalde Joan Bertran i a l’avinguda La Salle, al barri de El Greco, per no adaptar-se als estàndards de qualitat i comoditat requerits actualment. Alhora també té previst obrir-ne un altra en un futur a la zona dels Jutjats de la capital del Baix Camp.

La nova botiga ha suposat una inversió de 7 milions d’euros i en la seva construcció han participat 30 proveïdors, que han donat feina a 120 persones durant la fase d’obres. Aquesta botiga forma part del pla inversor de Mercadona a Catalunya previst pel 2020 i dotat amb 140 milions d’euros amb l’objectiu de contribuir a impulsar l’activitat econòmica.

Pel que fa als llocs de treball, tots els treballadors dels dos establiments ubicats al carrer Alcalde Joan Bertran i a l’avinguda La Salle, respectivament, passaran a formar de la plantilla del nou supermercat ubicat al Passeig de la Misericòrdia, en total 58 persones.

El nou supermercat, que obre amb el nou model de botiga eficient, ofereix novetats en totes les seves seccions. Per exemple, disposa d’una nova xarcuteria amb pernil al tall i envasat, una góndola central a la perfumeria per a la cosmètica especialitzada, un servei de suc de taronja acabat d’esprémer, una nova secció de forn amb màquina per tallar el pa i pastisseria refrigerada, especialitats de sushi i una nova exposició a la peixateria per als productes de conquilla, entre altres novetats.

Així mateix, incorpora la nova secció «A punt per Menjar», que ofereix un total de 35 plats preparats per emportar, que pràcticament es dupliquen perquè es poden personalitzar en alguns casos, com ara les amanides, les pizzes o les pastes. Totes aquestes opcions es serveixen en envasos fabricats amb materials naturals, com la canya de sucre (material compostable), el cartó o el paper.

Té una superfície de sala de vendes de 1.850 metres quadrats i disposa d’un disseny totalment integrat amb el Passeig de la Misericòrdia. Aposta també per espais amplis i diàfans, que faciliten l’entrada de llum natural, i colors càlids en la delimitació dels diferents ambients. També inclou una nova entrada amb doble vidre, que evita corrents d’aire, uns passadissos més amplis, i un nou model de cistell i dos models de carretons, molt més ergonòmics i lleugers.

Estalvi energètic: botiga ecoeficient

Pel que fa a l’aspecte mediambiental, s’han pres mesures que permeten reduir fins a un 40 % el consum energètic respecte al model de botiga convencional, com ara la millora de l’aïllament tèrmic i acústic amb l’optimització dels materials i el gruix de les parets i els sostres, i nous congeladors horitzontals més eficients energèticament i respectuosos amb el medi ambient. A més, disposa d’un sistema d’il·luminació LED automatitzat que es regula segons les zones i els moments del dia per a una gestió energètica molt més eficient.

L’horari d’obertura del supermercat és de dilluns a dissabte, de 9:00 a 21:00 hores d’octubre a maig (horari d’hivern) i de 9:00 a 21:30 hores de juny a setembre (horari d’estiu). A més, Mercadona ha habilitat el seu servei a domicili i la compra online a través del lloc web www.mercadona.es

Pla inversor de Mercadona a Catalunya

Mercadona va anunciar el passat mes de juny que aquest any 2020 té previst destinar un total de 140 milions d’euros a Catalunya amb els quals, a banda de millorar la seva eficiència i servei, contribuir a impulsar l’activitat econòmica i contrarestar, amb aquest esforç, les conseqüències econòmiques i socials provocades per la crisi sanitària.

Aquesta inversió es destina a l’obertura de 6 botigues, de les quals 5 són obertures per tancaments (que vol dir que són nous supermercats que reemplacen els ja existents que no s’adapten als estàndards de qualitat i comoditat que requereix el nou model i que tampoc es poden reformar); a la reforma d’unes altres 21 per adaptar-les al nou model de botiga eficient i poder disposar, a finals de 2020, d’un total de 159 supermercats amb aquest nou model; a la implantació de la nova secció A punt per Menjar (plats preparats per emportar) a 44 botigues més que se sumen a les 49 que actualment ja disposen d’aquesta nova secció; a seguir impulsant el projecte Frescos Global, que incorpora millores importants en les seccions de frescos i aconsegueix una major adaptació a l’assortiment local, i a millorar les instal·lacions i optimitzar els 2 blocs logístics que la companyia té ubicats als municipis de Sant Sadurní d’Anoia i d’Abrera.

A més, aquest impuls inversor té un impacte indirecte en la creació d’ocupació a Catalunya, ja que diversos tècnics i operaris de diferents oficis treballen en cadascuna de les reformes i les obertures, i també en les actuacions que es duen a terme als 2 blocs logístics.

La companyia té 1.650 treballadors i 34 supermercats a les comarques tarragonines, 22 dels quals ja tenen implantat el nou model de botiga eficient a data d’avui. Pel que fa a Reus, Mercadona té 5 supermercats i 3 ja s’han adaptat al nou model en una clara aposta per potenciar el comerç urbà, a més de gaudir de barris amb un teixit comercial més ampli que generi sinèrgies entre tots.

Redacció