TOTS 21

El portaveu del col·lectiu, Eugeni Sedano, en la seva compareixença davant la Comissió de Territori del Parlament. Foto: Cedida

La plataforma ‘Mercaderies per l’Interior’ s’atura en les seves reivindicacions per un nou traçat ferroviari al Camp de Tarragona i ha fet arribar aquest dimecres el seu clam al Parlament de Catalunya, amb una compareixença de prop d’una hora de durada a la Comissió de Territori. El portaveu del col·lectiu, Eugeni Sedano, ha presentat als diputats els eixos principals de l’activitat de la plataforma nascuda al Camp de Tarragona i ha recordat que el clam de desviar els trens de mercaderies cap a l’interior respon a la necessitat “d’alliberar la costa i els seus nuclis de població dels riscos associats” al pas dels combois, bona part d’ells perillosos, a partir de l’entrada en funcionament del Corredor Mediterrani.

El portaveu de ‘Mercaderies per l’Interior’ ha demanat als parlamentaris que, com a diputats electes, incorporin el problema ferroviari de Tarragona com “una prioritat” a les seves agendes polítiques per tal d’aproximar camins i solucions reals a un desastre anunciat que corre el risc de cronificar-se de manera indefinida.

Sedano ha valorat amb satisfacció “el consens general” de la Comissió davant el fet ”que som davant una problemàtica a resoldre” amb urgència, i ha demanat també al Govern que aquesta consideració de l’afer ferroviari de Tarragona com a prioritat política nacional es traslladi a l’agenda de la mesa bilateral entre els governs de la Generalitat i l’Estat.

Redacció