.

La manifestació de l'ensenyament, a la Rambla Nova. Foto: Romà Rofes / Tarragona21.cat

La manifestació de l’ensenyament, a la Rambla Nova. Foto: Romà Rofes / Tarragona21.cat

“Menys crucifixos, i més llocs de treball fixos”, “Obrers i estudiants, units i endavant”, “Nativa o estrangera, la mateixa classe obrera” o “Menys repressió, i més educació”. Aquestes són algunes de les consignes que s’han sentit avui a la Rambla Nova, en la manifestació per demanar la retirada de la LOMCE (Llei Orgànica per a la Millora de la Qualitat Educativa, també coneguda com a “Llei Wert”, pel ministre que la va impulsar), la LEC (Llei d’Educació de Catalunya) i la reversió de les retallades en l’ensenyament.

Era l’acte visible d’una vaga d’àmbit estatal convocada a Catalunya pel Marc Unitari de la Comunitat Educativa (MUCE), que engloba sindicats d’estudiants i professors i associacions de mares i pares d’alumnes. “La LOMCE elimina el model d’immersió lingüística i planeja la reducció de beques i la segregació entre escoles d’èlit i regulars, i la LEC farà que a partir de l’any que ve els preus de les matrícules universitàries catalanes augmentin un 60%”, lamenta Dídac Cerezo, representant del Sindicat d’Estudiants de Tarragona.

Els manifestants, concentrats a la Imperial Tarraco. Foto: Romà Rofes / Tarragona21.cat

Els manifestants, concentrats a la Imperial Tarraco. Foto: Romà Rofes / Tarragona21.cat

Per la seva banda Josep Maria Cartanyà, portaveu del sindicat de professors USTEC-STEs, ha afirma que la LOMCE “porta tot el pitjor de la LEC, i li afegeix el nacionalcatolicisme”, referint-se a mesures com convertir la Religió en una matèria evauable.

A les 12 del migdia, la Generalitat ha xifrat en un 4,7 el seguiment de la vaga d’ensenyament al Camp de Tarragona. La dada augmentarà a mesura que arribin més comunicacions dels centres educatius, que tenen dos dies per informar del seguiment. Segons Cartanyà, una de les causes del baix seguiment és la descoordinació entre les entitats estatals i les catalanes a l’hora de fixar les dates de les mobilitzacions.

La pancarta del sindicat USTEC-STEs. Foto: Romà Rofes / Tarragona21.cat

El passat 9 de febrer se’n va desconvocar una de catalana després d’assolir un acord de mínims amb la Generalitat, que es va comprometre a que l’1 de setembre ja hi hagi tots els substituts al centre, a recuperar una hora lectiva pel professorat, i a que els interins cobrin el mes de juliol si porten sis mesos treballats.