.

.

TOTS 21

Els dies 5, 6 i 7 d’abril, Mèdol, Centre d’Arts Contemporànies de Tarragona organitza Espais Inerts, el nou festival d’arts en moviment. Durant tres dies, diferents escenaris no habituals de la ciutat acolliran espectacles de dansa i performance, amb una programació que anirà de la dansa dissident a les performances de carrer, passant pel cuplet o el contorsionisme, entre altres disciplines.

Espais Inerts (per definició, espais que no poden moure’s o aturar-se per ells mateixos i que s’activen a partir de les propostes que s’hi presenten) posa en marxa indrets de la ciutat a través de l’acció artística, com el Mercat i la Plaça del Fòrum, situats a la part alta de la ciutat, la majestuosa Casa Castellarnau, el Teatre Magatzem i el saló de ball i la terrassa de Casa Canals, seu de Mèdol.

La primera edició d’Espais Inerts, una producció pròpia de Mèdol comissariada per la gestora cultural Marta Oliveres, comptarà amb les actuacions de reconeguts artistes del patrimoni escènic contemporani que relacionen l’entorn i el moviment del cos, sis artistes que es deixen influir pel que els envolta i que mai han actuat a Tarragona.

La programació d’Espais Inerts

El coreògraf i ballarí Pere Faura presentarà l’espectacle «Bomberos con grandes mangueras», una peça que revisita l’imaginari pornogràfic com a pràctica coreogràfica. Una masturbació i un striptease on el públic es converteix en espectador i voyeur en una reflexió despullada, suada i bruta sobre l’excitació i la fiscalitat del desig. La també ballarina, performer i coreògrafa Sònia Gómez presentarà «Bailarina», us solo de dansa ideat i pensat per representar-se en un espai inesperat, sense llums ni un terra especial. La peça revisa conceptes bàsics com els rols entre l’espectador i la intèrpret, o les noves maneres de producció.

L’actriu i cantant Glòria Ribera, una de les més conegudes representants del gènere, presentarà «Parné», un espectacle que combina el cuplet i la revista, i que ret un sentit homenatge a l’essència del Paral·lel Barceloní amb una mirada contemporània i un contingut reivindicatiu. Un collage musical de política i glamour que reivindica la vida més enllà d’allò establert, on el gènere i la norma són els pilars d’una col·lecció de cançons consensuades els últims cent anys.

L’artista i creador Joan Català presentarà «Pelat», una performance que proposa esborrar les fronteres entre la dansa, el circ i el teatre, i que evoluciona a conseqüència de la interacció amb l’espectador. Un diàleg entre l’home i l’objecte que posa la mirada sobre les feines antigues i les tècniques ancestrals fetes a mà, sense mitjans tecnològics. Nico Baixas, l’home acordió del Cirque du Soleil, artista multidisciplinari fascinat pel moviment de les mans -la seva família era titellaire-, presentarà «Handfluencer», una performance enregistrada a l’interior del Mercat del Fòrum a partir de la memòria de l’espai, un lloc d’intercanvi i contacte.

Marga Socías, en el paper de guia turística, oferirà el tour «Hole & Corner travel agency» per la Casa Castellarnau, una visita guiada alternativa al majestuós espai on es busca l’axis mundi, amb un desplegament de ficció màgica i històries que plantegen una mirada crítica a les formes descarnades del turisme. La ruta seguirà pels carrers de la part alta de Tarragona fins a arribar a Casa Canals, on en acabar hi haurà un segon passi, ara en llum de dia, de Sònia Gómez.

Reserva d’entrades

Tots els espectacles són gratuïts excepte el concert de Glòria Ribera.

Per les actuacions de Sònia Gómez, Pere Faura i Marga Socías cal fer reserva prèvia a través dels següents formularis:

  • Marga Socías: «Hole & Corner travel agency» Reservar aquí
  • Pere Faura: «Bomberos con grandes mangueras»  Reservar aquí
  • Sònia Gómez: «Bailarina» Reservar aquí
  • Glòria Ribera: «Parné» Comprar aquí (preu 8€)

Redacció