.

Foto de la reunió

Foto de la reunió

El diputat per Tarragona d’En Comú Podem, Ismael Cortés, ha tingut una primera presa de contacte oficial amb el president de Mare Terra Fundació Mediterrània i de la Coordinadora d’Entitats de Tarragona, Ángel Juárez, a fi d’establir les bases de futures col·laboracions.

En la trobada, també ha participat la diputada per Tarragona d’En Comú Podem al Parlament, Yolanda López i Tamara Ruiz, membre de l’executiva local i de la CET. Aquesta entrevista estrena la ronda de reunions previstes de Mediterrània i de la CET amb les diferents formacions polítiques i organismes oficials que tindran lloc aquests pròxims mesos.

La CET, en concentrar més d’un centenar d’entitats, amb una àmplia representació del moviment veïnal, és tot un termòmetre social i una font d’informació de primera mà sobre l’estat de la ciutat.

Cortés s’ha mostrat molt interessat a conèixer els temes socials que treballa Mediterrània i la CET, com les reivindicacions d’un estudi epidemiològic per detectar l’impacte de la indústria i les infraestructures a la salut pública o la necessitat d’una forta campanya de civisme per millorar la gestió de les escombraries a Tarragona i també augmentar la recollida selectiva.

També ha anunciat que facilitarà plantejar preguntes al Congrés sobre l’estudi epidemiològic, ja que és un cas que també afecta altres territoris. Finalment, ha apuntat que la comissió del canvi climàtic -en la qual ja va participar Mediterrània uns anys enrere- tornarà a prendre protagonisme, però que cal esperar com es resolen les negociacions per formar Govern a l’Estat. El diputat també ha visitat l’Escola Natura que gestiona Mediterrània i ha pogut veure de primera mà la tasca de difusió i sensibilització per conservar el ric patrimoni natural del Francolí.

També convé recordar que el grup municipal de Vila-seca a Comú va transmetre a la fundació la seva preocupació per la contaminació per milions d’esferes de plàstic a la platja de la Pineda i, a partir d’aquesta informació inicial, Mare Terra va denunciar el cas al Seprona . A més, l’Ajuntament de Vila-seca ha aprovat una moció presentada per aquest mateix grup per millorar les condicions ambientals de la platja de la Pineda amb biòtops- entre altres mesures, i a investigar aquell episodi de contaminació.

/* JS para menú plegable móvil Divi */