TOTS 21

Presentació del Mural a Bonavista. Foto: Cedida

Presentació del Mural a Bonavista. Foto: Cedida

Murals que recorden a algun barri de Buenos Aires, d’aquells que tenen un toc de llum i color barrejats amb la realitat del present o del passat com és el cas.
Dins del projecte Murs que Parlen, l’artista Mariela Ajras, que està de passada en la seva mini gira per Catalunya i arreu d’Europa ha reconegut que el «mural acaba sent un punt de trobada i una acció dins d’una comunitat prou sòlida a la seva trama». L’artista té clar que el mural és una activitat comunitària i que serveix perquè els veïns en parlin i expressin la seva opinió en aquest cas sobre dones de Bonavista dels anys 60. L’artista ha estat fent cursos a gent de Bonavista aquest dilluns i aquest dimarts.
Mariela Ajras (1984) és una muralista argentina, l’obra recent de la qual es basa en el tractament de la memòria familiar a través de grans murals basats en fotografies d’arxiu. Destaca a la seva obra una fixació sobre els rols femenins de la dona. Al llarg de la seva trajectòria artística dins del col·lectiu «Un pueblo, un mural» ha recorregut diferents països d’Amèrica Llatina, participant en festivals com el Color Walk a Ciudad Juárez (Mèxic) o el Festival Brote (Uruguai).