.

.

TOTS 21

Maria Rosa Wennberg Ball-llovera, amb l’alcalde i la regidora de Cultura. Foto: Anna F

Maria Rosa Wennberg Ball-llovera ha fet donació a l’Ajuntament de Torredembarra de tot un seguit de documentació i material audiovisual, que recull principalment l’activitat cultural del municipi des dels anys cinquanta del segle passat fins al 2007. Aquest matí s’ha formalitzat la signatura del contracte de donació.

La regidora de Cultura, Núria Batet, ha destacat el gran paper d’activistes i promotors culturals de Maria Rosa Wennberg i el seu marit Manuel Crehuet. Cal recordar que tots dos van ser nomenats Fills Adoptius de Torredembarra l’any 1996 precisament per haver-se distingit per la seva aportació desinteressada a la vida cultural de la vila.

Per la seva part, l’alcalde, Eduard Rovira, ha agraït la donació i ha destacat el fet que Maria Rosa Wennberg hagi tingut la capacitat de guardar tot aquest material que ara podrà ser consultat a l’Arxiu Municipal, degudament catalogat.

Des de la primera donació, el mes de març de 2012, l’Arxiu Municipal de Torredembarra (AMTo) va començar a treballar en la seva classificació i descripció. Es va convenir a denominar-lo Fons Crehuet-Wennberg, el qual actualment està compost per:

1. Pel·lícules domèstiques (filmacions amateurs, activitats a Torredembarra) 12 bobines de Súper 8. Finals dels anys 70 i principis dels 80 (s. XX). L’AMTo en té la còpia digital. Els originals en Súper 8 estan dipositats a la Filmoteca de Catalunya.
2. La Voz de Torredembarra (guions de ràdio). 0,5 m, paper. 1958/1970
3. Fotografies (majoritàriament actes culturals i folklòrics a Torredembarra). 482 positius, 1960/1975.
4. Col·lecció material gràfic (cartells i programes d’activitats), 0,3 metres, 1954/2007.