.

.

TOTS 21

Marc Francesch, a l’esquerra de la imatge, en un dels actes de patroncini del sector del càmping al Nàstic de Tarragona.

Marc Francesch (42 anys) molt conegut a la ciutat de Tarragona per la seva activitat professional dins del món dels càmpings i a Reus per ser soci i membre de la Junta de l’Aeroclub, ha estat una de les dues víctimes de l’accident patit per l’avioneta que pilotava durant la tarda d’ahir. L’altre és l’acompanyant, un mosso d’esquadra fora de serve de 32 anys de d’edat. L’avioneta va sortir de la capital del Baix Camp en direcció a Eivissa amb quatre persones a bord i, de cara a la tornada, va despegar dimarts amb Francesch i l’agent de policia de l’aeroport eivissenc a les 18.20 hores. Tenia prevista l’arribada a Reus una hora més tard, i quan un cop perdut el contacte amb l’aeronau a unes 40 milles nàutiques -75 quilòmetres- al sud de l’aeroport, es va activar l’operatiu de recerca.

Si bé encara no s’han trobat els cossos de les dues persones, i per això constent oficialment com a desapareguts, la impressió és la de que estarien morts fruit d’un accident sobre la Mediterrània del qual encara es desconeixen les causes. L’aparell estava comandat per Francesch, que segons les fonts consultades per aquest diari digital era considerat «un pilot experimentat i que ha via dut a terme fins i tot viatges internacionals».

La seva desaparició ha generat consternació en el món dels càmpings, fruit de la seva intensa vinculació professional en aquest sector. Francesch era gerent del Càmping Trillas-Playa Tamarit; vicepresident de l’Associació de Càmpings de Tarragona ciutat; secretari de l’Associació de Càmpings de la Costa Daurada i les Terres de l’Ebre; membre de la junta directiva de la Confederación de Cámpings del Mediterráneo. Pes pesant del negoci en l’àmbit provincial, tant per la seva gran capacitat de gestió com pels seus coneixements en matèria de desenvolupament urbaníc, també era una peça clau en el contetx nacional. En la seva condició de membre de la junta directiva de la Federació Catalana de Càmpings, liderava les negociacions amb la Generalitat del Pla Director Urbanístic d’Activitats del Càmping.

Reaccions

Les reaccions a la previsible mort de Frncesch no s’han fet esperar. Des del Partit Demòcrata al Tarrragonès s’ha piulat la seva tristesa davant la pèrdua: «Rebem notícies tristes del Marc Francesch de Torredembarra. Fou cap local del partit fins fa poc en aquell municipi i membre de diversos equips comarcals. Una forta abraçada i un gran record del temps compartit. David Melero».

Alhora, el dirigent de Junts per Catalunya i secretari primer de la Mesa del Parlament, Eusebi Campdepadrós, també ha publicat al seu compte de twitter un sentit comiat:

(Seguirà ampliació)

J.S.