.

.

TOTS 21

El passat dijous 2 de juny del 2016 vam rebre mitjançant un comunicat a l’agenda virtual de la Llar d’Infants, la intenció per part de l’Ajuntament de Creixell del tancament de la mateixa el proper 30 de juny. A dia d’avui no hem rebut cap explicació documentada amb raonaments jurídics dels motius d’ aquest tancament.

L’equip professional de La Llar d’infants Estel de Mar ha ajudat a fer créixer molts nens i nenes durant aquests anys, i amb la seva implicació ha marcat una diferència a la zona, donant-li una riquesa tan gran com el somriure d’un infant.

Des que al 2012 van agafar les rendes d’un centre de capa a caiguda, any rere any han crescut les matriculacions, oferint un projecte innovador i amb l’objectiu de ser cada any millors, donant gràcies per la implicació i professionalitat del seu equip.

Tenim poques escoles públiques al nostre país que implantin el Mètode Montessori. Aquest equip vol que la Llar sigui una Escola Verda (a Catalunya només hi ha dos centres de primer cicle d’educació infantil establerts com a tal) on vulguin educar als nostres fills des del respecte per als animals i les plantes amb un galliner i un hort que són l’enveja dels mateixos avis que porten els seus néts a la Llar.

Moltes llars oferiran anglès i hores de psicomotricitat perquè els nens tinguin un desenvolupament correcte per al seu futur a l’escola dels grans, però poques tindran un circuit vial on entendran de ben petits que el risc està al carrer, que està just davant de la mateixa Llar.

Gràcies a ells i al seu projecte matriu educatiu, cada any és diferent, es creen nous reptes, s’adapten al nen i formen els grups a partir de la personalitat del propi infant, i això fa que les famílies s’impliquin. La Llar ens ofereix any rere any flexibilitat, proximitat i participació.

Vivim a la era de la informació i les xarxes socials. La Llar, en el seu afany de millorar i donar més tranquil·litat i informació als pares, tenim a la nostra disposició una agenda virtual, on ens ofereixen totes les eines necessàries per no estar desconnectats de la vida dels nostres fills mentre tenim les obligacions diàries.

Dit això, i donant l’agraïment etern a aquest equip educatiu present, no volem oblidar-nos que la Llar la fan funcionar uns professionals amb una formació impecable i un reciclatge constant, però l’afecte i carícies que ofereixen als nostres fills no vénen de sèrie, això s’ha de sentir i viure, i el que no volem és una gerència i uns polítics més preocupats per xifres i enveges passades.

Ni l’equip professional, ni els pares, ni el poble es mereixen quedar-se sense Llar.

Totes les mares i pares estem d’acord i manifestem que:

– Volem una Llar de titularitat pública i viable a Creixell per garantir un dels principis fonamentals dels nostres petits que és l’educació.

– Volem que es mantingui els mateixos preus i horaris tal i com està establert en a les Normes d’Organització i Funcionament del Centre.

– Volem la continuïtat de l’equip educatiu i del projecte, perquè creiem en el que estan duent a terme.

– Volem que tot aquest procés no interfereixi en la realització del Casal d’estiu programat del 27 de juny al 26 d’agost en les mateixes instal·lacions i amb el mateix equip educatiu.

– Volem una solució ràpida, abans del 21 de Juny, ja que en cas que es tanqués la llar quedaríem desemparats i sense possibilitat de matriculació en altres llars, ja que estem fora de termini.

– Volem una solució permanent a la continuïtat de la llar.
I per què volem tot això? Doncs perquè…

Quan una Llar et dóna la tranquil·litat de deixar amb tota la confiança els teus fills, aquesta llar no es tanca.
Quan una llar té unes instal·lacions impecables amb un manteniment excepcional, aquesta llar no es tanca.
Quan una llar té un servei de cuina com el de casa, aquesta llar no es tanca.
Quan una llar té un projecte innovador, aquesta llar no es tanca.
Quan una llar té una educació activa que ajuda als nens i nenes a créixer, aquesta llar no es tanca.
Quan un equip té la flexibilitat d’adaptar-se a les nostres necessitats, aquest equip no es tanca.
Quan un equip educatiu té la sensibilitat de posar-se a la nostra pell, aquest equip no es tanca.
Quan un poble no creu en el seus fills, aquest poble TANCA.