.

.

TOTS 21

Cal estar preparats per l'arribada dels nadons

Els nadons no porten manual d’instruccions sota el braç. Quan arriben hem d’estar preparats per saber encarar aquesta meravellosa etapa durant la qual ens sorgiran molts dubtes. Per aquest motiu, des de les instal·lacions de Llar d’Infants del Col·legi Aura han posat en marxa un curs per afrontar els primers mesos de vida del nadó. Dirigit a mares embarassades i a mares amb el seu nadó (menors de 18 mesos).

“Mami masterclass” és un curs on es proposen diverses sessions en què diferents professionals explicaran amb detall tot allò que cal saber sobre aspectes relacionats amb la maternitat i la criança. Els especialistes procuraran resoldre   tots aquells dubtes que es plantegen en aquesta etapa.

Dimecres, 14 de maig a les 10.00h, serà el moment per parlar del llenguatge, amb la sessió “Mmma…ma! El llenguatge a l’etapa prelingüística” amb Ana Civit (pedagoga i logopeda. Codirectora del Centre Thaïs i vocal d’educació del Col·legi de logopedes de Catalunya).

Del balbuceig del nadó a la primera paraula. L’Ana explicarà les diferents fases en l’adquisició del llenguatge i com es pot estimular aquest procés tan màgic.

Divendres, 23 de maig a les 15.15 h, “Massatge infantil i el vincle afectiu: la salut emocional del nadó”  Ana Ramos (psicòloga, educadora del massatge i  postgrau en psicomotricitat) i Gema Benítez (psicòloga, terapeuta familiar i diplomada en psicotraumatologia). Ambdues exerceixen al CDIAP del Baix Camp i Priorat.

Com pots ajudar el teu nadó a crear vincles afectius? Fer-ho l’ajudarà a tenir una bona salut emocional, una personalitat ferma, bona autoestima i a relacionar-se amb el món d’una forma positiva. En aquest taller l’Ana ensenyarà les tècniques i els beneficis del massatge infantil que serveixen per reforçar el vincle amb el nadó de forma afectiva i enriquidora.

L’alimentació

L’alimentació també és un dels aspectes importants en la criança d’un nadó. Per això dimecres, 28 de maig a les 10.00h, la infermera pediàtrica Susana Hernández parlarà de “Salut a casa: alimentació saludable, cures bàsiques i primers auxilis” Aquesta serà una sessió teòrica-pràctica en què la Susana explicarà el desenvolupament del petit i donarà consells de com adquirir uns bons hàbits alimentaris. A més a més, d’una manera més pràctica, ensenyarà com cal prevenir o actuar davant possibles accidents infantils a la nostra llar.

I l’última sessió serà dimecres, 4 de juny a les 10.00h, a la zona d’aigua del Reus Deportiu, on es durà a terme la sessió pràctica “A l’aigua! L’estimulació psicomotriu del nadó” amb Maribel García (tècnica especialista en natació amb nadons i coordinadora d’activitats d’aigua del Reus Deportiu).

La natació és una de les activitats esportives més completes i recomanades pels seus nombrosos beneficis. Nedar potencia tant els aspectes físics com els psicològics. Aquesta sessió d’activitats psicomotrius a l’aigua es podrà realitzar amb el nadó i acompanyada per una monitora que explicarà les tècniques per realitzar la primera capbussada amb èxit.

Per matricular-se en el curs és necessari enviar un correu electrònic a mtresserras@aura-net.org, o bé pots trucar-nos al 977-547033.

A més, la inscripció al curs inclou una canastreta amb material per poder posar en pràctica a casa el que hem après a les sessions.