.

.

TOTS 21

L'esperma tarragoní en el punt de mira

L'esperma tarragoní en el punt de mira

Mala qualitat a l’esperma dels tarragonins? És el que un jutge vol esbrinar a partir d’una denúncia sobre la qualitat del semen dels tarragonins presentada pel col·lecti ecologista L’Escurçó. El magistrat ha demanat a la Guàrdia Civil que investigui quines empreses del Camp de Tarragona fan servir en els seus processos de producció productes que puguin perjudicar la qualitat del semen, segons publica avui el Diari de Tarragona.

Tot deriva d’un estudi publicat l’any 2002 per l’Institut Marquès de Barcelona, que posava de relleu que més de la meitat dels homes de Tarragona tenen un semen que no compleix amb els paràmetres de normalitat segons el que marca l’Organització Mundial de la Salut. L’estudi aportava una llista de productes perillosos per a la qualitat de l’esperma que ara els agents de la Guàrdia Civil hauran d’investigar per llistar les empreses del Camp de Tarragona que fan servir aquests productes.

Segons aquest estudi, el 53% de les mostres recollides entre els homes de Tarragona no complia els paràmetres de normalitat que estableix l’OMS quant a quantitat i/o qualitat dels espermatozoides

En l’estudi que es va presentar l’any 2002 ja hi havia una llista de productes perillosos per a la qualitat de l’esperma. Ara agents de la Guàrdia Civil hauran d’investigar les empreses del Camp de Tarragona i llistar quines són les que fan servir aquests productes.