.

.

TOTS 21

Instal·lacions de l'ICIQ de Tarragona

El tant menystingut Govern central ha donat avui una empenta notable a la investigació que es desenvolupa des de Tarragona i amb la marca de Catalunya. La Secretaria d’Estat d’I+D+I, Carmen Vela, ha anunciat avui la inclusió de l’Institut Català d’Investigació Química (ICIQ), amb seu a Tarragona, en el programa Severo Ochoa de la Secretaria d’Estat d’Innovació, Desenvolupament i Investigació del Ministeri d’Economia i Competitivitat, el màxim reconeixement espanyol per als centres d’excel·lència científica

No només això, en el transcurs de la seva compareixença aquest dimarts al Congrés dels Diputats, Carmen Vela s’ha referit a l’ICIQ com “un dels centres de referència mundial en l’àmbit de la Química”.

Per la seva part, el diputat per Tarragona i portaveu d’I+D+I al Congrés, Alejandro Fernández, s’ha mostrat “content i satisfet” per la inclusió de l’Institut Català d’Investigació Química (ICIQ). Alejandro ha afirmat que “aquesta acreditació reconeix la rellevància internacional de la investigació científica de la institució, alhora que suposa una ajuda d’un milió d’euros anuals durant els propers quatre anys”.

Fernández s’ha mostrat, durant el seu parlament, “orgullós com a tarragoní per l’èxit de l’ICIQ”, alhora que ha agraït Carmen Vela la visita que tots dos van realitzar recentment al centre i en la que es van comprometre a treballar per donar suport a la candidatura de l’ICIQ al Severo Ochoa.

El diputat ha explicat que “la inclusió confirma el compromís del Govern d’Espanya amb la feina que s’hi realitza”. Alejandro ha recordat que “a Tarragona tenim alguns dels millors centres de recerca a nivell internacional i tenim el compromís de continuar donant suport a la seva feina”. Per finalitzar, ha volgut “felicitar el Miquel Pericàs, director del centre, així com a tot el seu equip per l’extraordinari treball que estan realitzant”.