Madrid acceptaria tornar a l’escenari anterior al 6 de setembre si Puigdemont diu que no hi va haver independència

Tuit del president de la Generalitat, Carles Puigdemont, donant a entendre que després de la suspensió de la independència calia moure fitxa a Madrid.

El puzle en el que s’ha convertit la política catalana, on hi ha peces que no se sap encara com encaixar, comença a dibuixar un esquema general de foto a seguir. Mentre el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, vol apurar fins l’últim minut la possibilitat d’una mediació internacional, el govern espanyol mostra també quin pot ser el seu full de ruta a curt termini. Segons recullen diverses agències, Madrid consideraria que si el president català respon al seu requeriment afirmant que no va hi va haver declaració d’independència, l’executiu de Mariano Rajoy no aplicaria les mesures previstes a l’article 155 de la Constitució. A més, la pel·lícula feria un flaix-black per tornar al fotograma anterior al ple del Parlament dels dies 6 i 7 de setembre, en què es van aprovar les lleis de referèndum i de transitorietat -suspeses pel Tribunal Constitucional-.

Així ho han assenyalat fonts de l’Executiu durant la tradicional recepció al Palau Reial oferta pels Reis amb motiu de la Diada Nacional. Ara bé, les mateixes fonts deixen clar que la resposta del president català ha de ser clara. El mateix requeriment assenyala que si no hi ha resposta s’entendrà com una confirmació que s’ha declarat la independència.

Cospedal considera “quasi” segur que l’exèrcit no intervindrà

D’altra banda, i en la partida d’escacs que juguen uns i altres, la ministra de Defensa, María Dolores de Cospedal, ha mogut la torre assegurant aquest dijous que l’exèrcit està “preparat per defensar al seu país dins i fora de les seves fronteres” tot i que ha mostrat la “quasi completa seguretat” que no caldrà que intervinguin a Catalunya. “Crec que no serà necessari però tot i això hi ha moltes accions que poden fer els membres les forces armades, com el suport logístic, l’ajuda als cossos i forces de seguretat logístic que per exemple estan a Catalunya o d’un altre tipus que un podria pensar primer”, ha comentat en declaracions a TVE.

Enviar un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *