.

.

TOTS 21

Lydia Valentín moments abans d’aconseguir l’or en la modalitat d’arrencada. Foto: David Aymerich.

L’atleta nacional Lydia Valentín ha conseguit una doble medalla d’or en la categoria de 75kg (modalitat d’arrencada i modalitat de dos temps) d’aixecament de peses als Jocs amb una marca de 112kg en l’arrencada i una de 137kg en dos temps.

En una final que no ha tingut oposició, la històrica campiona olímpica ha superat la prova d’arrancada amb molta facilitat. Primer s’ha proposat una marca de 105kg però, ràpidament ha pujat l’aposta als 112kg finals amb els que ha conseguit la victoria davant de la francesa Gaelle Nayo (99kg), en segona posició, i la turca Rabia Kaya (99kg), en tercer lloc.

La delegació espanyola d’halterofília celebra les seves medalles amb els atletes Lydia Valentín (dos ors), Atenery Hernández (una plata) i Andrés Mata (dos platas). Foto: David Aymerich.

En la segona secció, dos temps, Valentín encara s’ha mostrat més distant a les seves competidores, aixecant 137kg en un emocionant final, ja que la francesa Nayo ha intentat fins l’últim segon arribar a la amrca de 136kg, però s’ha quedat en els 130kg finalment. Els estratosfèrics números de l’atleta espanyola han sigut una quimera que s’ha penjat el segon or davant de Nayo i de la turca Dina Barakat, bronze amb 123kg.

Només al principi ha semblat que la francesa Bayo podia significar una mínima amenaça per Valentín però, davant el calor del públic local i la seguretat de ser una de les millors atletes espanyoles de la història, l’especialista nacional ha esvaït qualsevol dubte que fes perillar la medalla d’or.

Link de la celebració de Lydia Valentín i missatge d’Alejandro Blanco, president del COE, a l’equip i delegació d’halterofília als Jocs: https://www.youtube.com/watch?v=CTkKI2MyVZk&feature=youtu.be

Cal destacar també l’espectacle que ha assegurat una competició menys coneguda entre la població, però molt espectacular i impactant a la vegada. Atletes com la jove promesa turca Dilara Narin, de només 16 anys, han donat espectacle en tot moment a un públic que no ha deixat d’animar en tot moment a les 9 atletes que han lluitat a la final de Constantí.

David Aymerich