TOTS 21

Es tracta del canvi de sentit de la circulació en el carrer de Dalt en el seu tram final, el que comprèn des del carrer de les Escoles fins al carrer Marquès de Tamarit. Foto: Ajuntament

L’Ajuntament d’Altafulla ha executat una nova actuació que ha de permetre reduir el trànsit de vehicles per la Vila Closa i retornar bona part del seu espai públic als vianants. Es tracta del canvi de sentit de la circulació en el carrer de Dalt en el seu tram final, el que comprèn des del carrer de les Escoles fins al carrer Marquès de Tamarit.

D’aquesta manera els vehicles que circulen per aquesta última via ja no poden pujar cap al carrer de Dalt, tot usant la rotonda sinó que han de continuar cap a altres accessos si desitgen anar, per exemple, cap a la zona de Les Eres i el Castell.

Com explica la coalcaldessa i regidora d’Urbanisme, Alba Muntadas, la mesura respon a la necessitat de «pacificar el trànsit a la Vila Closa, fent que hi hagi la mínima circulació possible». Igualment s’evita l’excés de velocitat que s’havia detectat al carrer, on sovint els vehicles avançaven directament des de Marquès de Tamarit fins a Corraló de l’Espinac, en línia recta a una velocitat elevada.

L’actuació ha permès traslladar la zona d’aparcaments a l’altre cantó del carrer, d’aquesta manera es facilita l’accés als aparcaments i guals particulars dels veïns. En aquest sentit, també cal tenir en compte s’ha eliminat l’estacionament en el tram superior del carrer de Dalt per guanyar espai per als vianants i les zones de càrrega i descàrrega s’han habilitat com a zones de dinamització comercial, que permeten deixar-hi el cotxe un màxim de 15 minuts. Així mateix, a la nit estarà terminantment prohibit deixar-hi el vehicle estacionat, com sí que passava fins ara, ja que les zones habilitades eren les de càrrega i descarrega comunes.

Abans de dur a terme l’actuació, i abans de l’estiu, es va comptabilitzar la freqüència de pas de vehicles pel carrer i que ara, un cop feta, es tornarà a mesurar aquesta freqüència per comparar dades i valorar l’efectivitat de la mesura, que, de fet, ja s’ha començat a notar aquests primers dies de funcionament.

Muntadas ha explicat que aquesta és una actuació inicial que ha de derivar, abans de finalitzar el mandat, en una «reforma del carrer en consonància amb el que ja es va fer al carrer de Baix, seguint el Pla Director de la Vila Closa» «Així, es busca adequar els espais per a ús preferent dels vianants».