.

Fali, després de marcar el primer gol del Nàstic aquesta temporada.

L’apertura del teló de la nova temporada de Segona al Nou Estadi (1-1) ha vist un Nàstic amb una proposta de joc diferent, sense por a prendre decisions i a jugar la pilota durant la primera meitat. El relat ha tingut premi amb el gol de Fali al minut 10. Però després de l’entreacte, i en un gir inesperat vist el nivell de joc exhibit, el conjunt grana que no ha sabut aguantar el ritme davant d’un Tenerife crescut gràcies a l’entrada de Naranjo al camp (li ha tret el fre de mà) i que ha aprofitat pràcticament la darrera jugada del temps afegit per empatar. La jornada ha començat com una comèdia i ha acabat en tragicomèdia. Dues cares i dues lectures bones de fer a inicis de temporada, quan no s’ha de parlar de drames perquè el nou model de gestió esportiva necessita temps i perquè l’equip ha generat, en conjunt, una sensació de confiança.

Com en tota obra de teatre, un cop repassat el guió (4-4-2) calia saber quin era el repartiment. I el primer onze de Gordillo disposava Bernabé sota pals. Li guanya les apostes a Becerra, mentre Dimitrievski està a hores de marxar del club en direcció a Primera. Als laterals, les cares habituals de la temporada passada, Kakabadze i Abraham, que finalment s’ha recuperat a temps de les seves molèsties. Els canvis detectats a l’eix de la defensa tenien motius diferents. Fali endarreria posició per deixar lloc al més que benvingut Rocha a la medul·lar i el veneçolà cedit pel Leganés, Josua Mejías, debutava en la zona i amb la samarreta grana en partit oficial.

La intenció al centre del camp era treure rendiment als estils polièdrics de Rocha, Javi Márquez, el cedit pel Girona Sebas Coris i un Tete Morente que va saber reaccionar a temps durant la pretemporada per guanyar-se la confiança del tècnic grana. Pel que fa a la davantera, Barreiro i Uche. És a dir, la millor pólvora que té el Nàstic sempre i quan se’ls encengui la metxa. I és clar, tant relevant són els que hi eren com els que no. Pistes sobre el que pot venir tot i que es massa aviat per a tot. Fora de la convocatòria s’han quedat Arzo, Dumitru i Pol Valentín.

Amb aquest preàmbul, el nus de la història ha estat com el manual d’instruccions de l’engranatge d’un rellotge suís. Pressió sobre la sortida de la pilota rival, mobilitat a les bandes i precisió en el centre del camp tant per crear com per taponar. Endollats a corrent continua, les virtuts de l’equip i del planejament de Gordillo s’han vist ja al minut 4 amb un xut d’Uche, aprofitant una errada de la defensa visitant, que Dani ha enviat a còrner. Primer intent. En la sacada, el cop de cap del nigerià ha obligat al porter tinerfeny a fer-se notar de nou.

La contribució de l’africà durant tot el partit ha estat un dels titulars que deixa el dia. La importància de les jugades a pilota parada n’és un altre. Ara els granes saben que per molt aturada que estigui, continua sent rodona. I precisament gràcies a saber fer una bona lectura d’un nou còrner al minut 10, Fali incorporat a l’atac (i impecable en defensa durant tot  l’encontre) aconseguia l’1-0. El gol del valencià trencava tants registres negatius heretats del curs passat en tan poc temps de temporada que els aficionats (alguns dels quals han denunciat per les xarxes la formació de grans cues per entrar al camp sense motius clars) han començat a xalar de valent.

Amb un Tenerife espès, pràcticament inoperant i amb una defensa plena de nervis, el Nàstic ha tingut l’oportunitat de sentenciar el partit. Al minut 32 una gran jugada que semblava de cafè amb llet i acabat com un gin-tònic ha combinat la velocitat de Barreiro i l’instint assassí d’Uche però el seu remat final ha topat amb el pal.

Crits a la graderia, tot funcionant. L’obra necessitava d’una mica de drama. Així que al minut 44 els locals han tornat de sobte a la realitat d’una categoria poc sensata. La rematada a boca de canó de Nano, lliure de marcatge, servia per recuperar la confiança  amb Bernabé gràcies a la seva gran aturada amb la mà dreta.

El descans ha servit per veure un canvi de decorat. El Nàstic ha patit perquè físicament no està per llençar coets, el Tenerife ha guanyat a poc a poc terreny i confiança, Naranjo (clau en la revifalla dels tinerfenys) s’ha guanyat l’aplaudiment d’una afició agraïda quan ha entrat en substitució d’Acosta i Manu del Moral i el cedit pel Watfor, Luis Suárez, han debutat sortint al camp respectivament per un Uche de traca i mocador i un Tete Morente discret a la represa al minut 91. Abraham (amb una groga) ha jugat a la ruleta russa al minut 62 tallant en falta una contra perillosa del Tenerife i Bernabé ha resolt una jugada de Naranjo plena de verí i en la que el visitant ha reclamat penal.

L’afició ha demanat l’hora perquè ja és veterana i la desconfiança ha donat peu al desenllaç habitual. En una segona meitat que ha servit per tocar de peus a terra, Bernabé ha calculat malament al minut 93 la sortida a una pilota centrada al segon pal i Aveldaño ha fet l’empat enmig de polèmica a la grada per considerar que hi havia hagut càrrega contra el porter. Gordillo ha reclama el mateix, l’àrbitre l’ha expulsat i el Nàstic s’ha quedat amb un regust amarg a la boca. Ara bé, tot plegat no ha de disparar cap alarma perquè el joc hi és, falta encara el rodatge físic i acceptar que cal aprendre dels errors. Especialment si es produeixen a l’inici d’una gira com la que li espera al Nàstic en uan categoria on gairebé tres quartes parts dels equips han jugat algun cop a Primera Divisió.

Alineacions

Nàstic: Bernabé, Kakabadze, Josua, Fali, Abraham, Rocha, Javi Márquez, Sebas Coris (Omar Perdomo, minut 60), Tete (Suárez, minut 91), Barreiro i Uche (Manu del Moral, minut 75).

Banqueta: Becerra, Omar, Del Moral, Abeledo, Djetei, Suárez i De Nova.

Tenerife: Dani, Luís Pérez, Carlos Ruiz, Aveldaño, Camille, Alberto, Milla, Suso (Borja, minut 70), Malbasic (Chilunda, minut 86), Acosta (Naranjo, minut 56) i Nano.

Banqueta: Galvan, Chilunda, Undabarrena, Jorge Sanz, Raúl Cámara, Borja i Naranjo.

Gols: 1-0, Fali, minut 10; 1-1, Aveldaño, minut 93.

Targetes: Camille, minut 6; Fali, minut 46; Abraham, minut 62; Javi Márquez, minut 94.

Vermella: Gordillo ha estat expulsat al minut 93, immediatament després del gol de l’empat.

Fàbregas reconeix esforços per incorporar “dos o tres jugadors més”

En declaracions prèvies al partit efectuades a Tarragona Ràdio, el director general de l’entitat, Lluís Fàbregas, reconeixia que “estem fent esforços per fitxar dos o tres jugadors més com a màxim” abans del tancament del mercat d’estiu aquest 31 d’agost. “Busquem un central, un migcampista i un de banda dreta”, afirmava, donant pràcticament per impossible ja la incorporació del perico Álex López després que Rubí hagi afirmat que compta amb ell per al primer equip del RCD Espanyol i l’hagués fet entrar a la primera convocatòria de la temporada.

Pel que fa a Dimitriesvki, “segurament sí que marxarà”. Fàbregas ha assegurat que el porter té ofertes de Primera i que aquesta mateixa setmana es podria tancar definitivament el capítol. I pel que fa a Mesa, el director general resumia la seva marxa com “un bon negoci tant per ell com per a nosaltres. Hi havia dues ofertes damunt la taula i al final es va escollir la més favorable tant pel club com per al jugador”.