.

Foto (esquerra a dreta): Anton Forniés, Josep Maria Mateo i Luis Sáez

Els atletes del Club Atletisme Tarragona Luis Sáez i Josep Maria Mateo van proclamar-se campions de Catalunya en les seves respectives categories en el Campionat de Catalunya de Pentatló Màster que es va disputar el passat cap de setmana a la pista d’atletisme de l’Anella Mediterrània de Camp Clar, a Tarragona.

La pentatló és una especialitat en la que els atletes han de disputar cinc proves: salt de llargada, llançament de javelina, 200 metres llisos, llançament de disc i 1500 metres llisos.

En Luis Sáez, en la categoria M-70 per a atletes d’entre 70 i 74 anys, va imposar-se en totalitzar 1.831 punts. Va destacar especialment en la prova del salt de llargada, amb un millor salt de 3,58m, i en el llançament de javelina, amb un millor llançament de 30,88m.La segona posició fou per Francisco Griñant, del Barcelona Atletisme, amb 1.722 punts.

En la categoria M50 per a atletes de 50 a 54 anys, en Josep Maria Mateo va sumar 2.470 punts per acabar primer, per davant de Carlos Teruel (CE Universitari) i Jordi Pierola (Avinent Manresa). Va obtenir els millors resultats en els 200 metres llisos, amb un temps de 27,93s, i en el salt de llargada, on va aconseguir saltar 4,98m.

En aquesta mateixa prova, l’Anton Forniés (M50), també atleta del Club Atletisme Tarragona, va obtenir la quarta plaça final, amb 1.744 punts.

En la competició femenina, l’atleta gironina Rosa Escribano (Playas de Castellón) va batre el Rècord del Món de la pentatló en categoria F60, en obtenir una puntuació de 4.714 punts, quasi 80 punts per sobre de l’anterior rècord mundial.