TARRAGONA 21

Dos jugadors de tennis practicant aquest esport al Club Tennis Sabadell. Foto: Norma Vidal

La Unió de Federacions Esportives de Catalunya (Ufec) ha anunciat l’aturada de les competicions esportives d’àmbit català durant 15 dies “per ajudar a contenir els brots del coronavirus”. Així, segons aquesta institució tots els encontres federats, escolars o privats quedaran suspesos els dos pròxims caps de setmana, per bé que sí es podran continuar fent els entrenaments aplicant mesures de seguretat. Les mesures no afectaran l’esport professional ni les competicions dins el calendari estatal o internacional. Per tant, i seguint la literalitat de l’exposat avui, el Nàstic i equips com el CBT i l’AD Torreforta es troben exclosos, així com (en un principi) la celebració a Tarragona del Campionat d’Espanya sub-18 d’atletisme aquest proper cap de setmana. Un torneig suspés juliol passat i que ja estava previst disputar-se sense públic, encara que amb el matís de la presència de prop de 600 atletes repartits entre dissabte i diumenge. Ara bé, la mesura afecta de ple, per exemple, a competicions com la Primera Catalana de futbol cap avall.

L’Ufec explica que el Procicat confirmarà aquest dimecres la mesura dins les restriccions “severes” que prepara el Govern per intentar frenar la pandèmia. L’entitat s’ha reunit aquest dimarts amb el secretari general de l’Esport, Gerard Figueras, que ha assenyalat com a factor de risc de la “mobilitat familiar” durant els caps de setmana.

Segons la Ufec, aquesta decisió haurà de ser validada per un jutjat i no afectaria els entrenaments, ni els usuaris de les instal·lacions esportives ni dels gimnasos. Els enfrontaments ajornats s’hauran de recol·locar al calendari.

“Som conscients de la situació que estem vivim i ho acceptem amb resignació”, ha assegurat Gerard Esteva, president de la Ufec, que alhora ha subratllat que l’esport “no és el problema”.

Les federacions esportives catalanes demanen que l’aturada sigui només de dos caps de setmana, tal com s’ha plantejat, i que després es pugui retornar a l’activitat. “Si en 15 dies no ha millorat la corba, hauríem de poder obrir la competició federativa. Demanem que, si no és el cas, que es pugui excepcionar la pràctica esportiva federada per garantir la normalitat esportiva al país”, ha reblat Esteva.

ACN